Autobanden

Autobanden

U mag niet onderschatten hoe belangrijk goede autobanden zijn. De banden vormen het enige contact tussen u en de weg. Wist u dat elke band de weg raakt met maar een oppervlak ten grote van ongeveer een ansichtkaart?  Dus is het belangrijk dat uw banden in goede staat zijn.

Wanneer nieuwe autobanden

De wettelijke minimale profieldiepte in Europa is 1,6 mm. Het is echter raadzaam om de banden bij uiterlijk 2 mm te vervangen. In de profielgroeven van een band bevinden zich slijtage-indicatoren genaamd TWI (Tread Wear Indicator). Wanneer het profiel van de band versleten is tot aan deze indicatoren betekent het dat de band de minimale wettelijke profieldiepte heeft bereikt.

 

Bij winterbanden wordt de slijtagegrens al bij 4 mm bereikt wat betreft de winterse eigenschappen. Winterbanden met minder dan 4 mm restprofiel zijn in principe geen winterbanden meer. In bepaalde landen is dit ook in de wet geregeld. Winterbanden zijn naast de TWI ook voorzien van een WWI (Winter Wear Indicator). Deze heeft een hoogte van 4 mm, welke dus de slijtagegrens voor winterse eigenschappen aangeeft.

Ouderdom

Personenwagenbanden zijn samengesteld uit verschillende rubbercomponenten. Ieder rubbercomponent is onderhevig aan een zekere mate van veroudering. In welke mate een band veroudert is sterk afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan het aantal kilometers dat per jaar wordt gereden, de frequentie en duur van gebruik (dagelijks of een aantal keer per jaar), de snelheid waarmee gereden wordt en het regelmatig controleren van de juiste bandenspanning. Ook de weersomstandigheden, de belasting van de band (normale belasting of maximale belasting) en de opslag van de band wanneer deze niet gebruikt wordt, zijn factoren die deel uitmaken van dit verouderingsproces.

 

Door al deze verschillende elementen is het onmogelijk exact aan te geven hoeveel jaar of hoeveel kilometer een autoband gebruikt kan worden. Wel dient men er rekening mee te houden dat hoe ouder de band is hoe groter de kans is dat de band vervangen moet worden.

Beschadiging

Bepaalde factoren van buitenaf kunnen beschadigingen of schade veroorzaken aan de band. U kunt hierbij denken aan scherpe voorwerpen zoals spijkers en schroeven, maar ook stoepranden of andere obstakels. Wanneer de schade dusdanige gevolgen heeft dat het karkas van de band beschadigd of zichtbaar is moet de band vervangen worden.Welke autobanden zijn het beste.

De juiste autoband vinden is afhankelijk van verschillende factoren. Wij kijken samen met u naar de velgen, uw rijstijl, het aantal kilometers en persoonlijke voorkeur. De één kiest voor all-season banden terwijl de ander niets liever wilt dan zomerbanden en winterbanden. Ron’s Bandencentrale heeft ruim 49 jaar ervaring.

Wij helpen u graag aan een milieuvriendelijke , comfortabele en veilige autoband. Neem gerust contact met ons op via mail of bel +31(0)499-372344.


Heeft uw auto bandenspanning controle?

Bandenspanning controle komt steeds meer voor en het is sinds november 2014 verplicht op nieuwe auto’s. Het systeem heeft de naam TPMS,  ook hiervoor kunt u bij ons terecht. De juiste bandenspanning is ook enorm belangrijk voor autobanden. De juiste bandenspanning is bij uw auto te vinden achter het brandstof klepje of bij de bestuurders deur of deurstijl. Komt u er niet uit, wij helpen u graag.

 

Uitlijnen en banden.

Wanneer u nieuwe autobanden koopt, is ons advies om meteen een uitlijncontrole te laten uitvoeren. Veel auto’s staan helaas niet goed uitgelijnd. Mis de vele voordelen niet van een goed uitgelijnde auto.

 

Autobanden en balanceren.

Bij montage van andere autobanden op een auto velg moeten deze altijd gebalanceerd worden. Hiermee wordt een trillend wiel voorkomen.

 

Autobanden en lichtmetalen velgen.

Onze bandenapparatuur kan velgen aan t/m 24 inch.  (De)montage natuurlijk zonder beschadiging en (de)montage van runflat autobanden is ook geen probleem.

 

Welke banden heb ik nodig.

Bij Ron’s Bandencentrale maken wij samen met u de beste keuze voor uw auto. Altijd voor een betaalbare prijs mét kwaliteit, want goede autobanden redden levens! Wij leveren daarom ook alleen merken die er om bekend staan comfortabele, veilige en milieuvriendelijke autobanden te maken. Ook het bandenlabel is daar belangrijk bij.

 

Prijs autobanden.

Al onze concurrerende bandenprijzen zijn per stuk incl:

  • Balanceren
  • BTW
  • Montage
  • Rubber ventiel
  • Verwijderingsbijdrage
  • 1 jaar fabrieksgarantie
  • Visuele uitlijncontrole

Wij helpen u graag aan een milieuvriendelijke, comfortabele en veilige band. Neem gerust contact met ons op via mail of bel +31(0)499-372344.

 

Ook uw oude banden worden milieuvriendelijk verwerkt

Autobanden worden milieuvriendelijk afgevoerd bij Rons Bandencentrale Autobanden kopen in Nuenen. Autobanden kopen in Veldhoven, Autobanden kopen in Sint-Oedenrode. Autobanden kopen in Geldrop, Autobanden kopen Winterle

Contact

Vragen?
Afspraak maken?
Neem dan contact met ons op:
Mail
T +31(0)499-372344

et-
Openingstijden

Ma t/m vrij:  08.30 tot 17.00 uur
Zaterdag:    08.30 tot 12.00 uur

Tankstation: 07.00 tot 21.00 uur


Ron's Bandencentrale :

 

check Gratis uw banden op spanning

checkSterk in afspraken

checkSinds 1970

checkConcurrerende  prijzen

check Unieke banden laserscanner

Ron en Stefan van Rons Bandencentrale

Klik hier om een review te schrijven op Google.

Wat klanten over ons zeggen:

noud collombon
noud collombon
18:38 10 Oct 19
Na goed advies van Ron's Bandencentrale is mijn auto voorzien van 4 nieuwe 4-seizoen banden. TOP bedrijf!
Mieke Sanders
Mieke Sanders
09:10 03 Oct 19
Goede garage met handig benzine pomp en stalling erbij.
Tom Kievit
Tom Kievit
15:36 02 Sep 19
Prima service, denkt mee en is vindingrijk. Zeker een aanrader, ik kom nog nog eens terug voor banden.
Huib van Heek
Huib van Heek
17:06 30 Aug 19
Op onze eerste vakantiedag richting Zuid Italië, leek onze camper steeds meer op een truttenschudder, maar dan echt letterlijk. Onderweg even gegoogled en daar werd Ron's Bandencentrale in Best aanbevolen! Wij ernaar toe.... Binnen een uur stonden we zeer tevreden klaar om onze reis te vervolgen. Uitstekend geholpen !!! Bobbels op de beide voorbanden! Maar nu met 4 nieuwe banden weer op weg! Bedankt voor de vlugge afhandeling!!
Ilse Schevers
Ilse Schevers
16:00 10 Jul 19
Super service. Erg vriendelijke en meedenkende mensen. Zeker een aanrader, dik tevreden! Bedankt Stefan.
richard Van Maurik
richard Van Maurik
11:38 09 Apr 19
Vandaag me golf GTD laten uitlijnen hier...daar waar een ander faalde staat me auto weer super strak op de weg. Bedankt heren ben dik tevreden!
klaas k
klaas k
17:53 09 Mar 19
Wat ze bij 2 verschillende Mercedes-Benz dealers niet voor elkaar kregen is hier gelukt. Een perfect uitgelijnde auto en het stuur recht !!! Hier krijg je top service van mannen met passie voor wat ze doen.
Lisanne Dirksen
Lisanne Dirksen
20:45 21 Feb 19
Vandaag mijn auto laten uitlijnen bij Ron's bandenservice Best. Ik ben zeer tevreden. Deze twee mannen hebben mij erg geholpen en alles duidelijk uitgelegd. Daarnaast was ik tevreden met de prijs. Via de telefoon had ik de uiterste prijs gehoord. Uiteindelijk is de prijs bijna 30 euro lager uitgevallen. Kortom, zeer tevreden en ik zal dit bedrijf zeker aanraden!
anton segers
anton segers
09:33 13 Feb 19
07-02-2019 BMW maakt rijden geweldig maar...........dan moet je wel bij Ron's autobanden Centrale je wielen laten uitlijnen. Hier proef je de specialisatie en passie van vader op zoon. Goede service en resultaat. Aflevering van de auto als ze zelf hiervan overtuigd zijn middels een proefrit. Beter kun je niet verwachten. In de verplichte wachtruimte kun je van een kop lekkere koffie genieten (Gratis natuurlijk!!) en je wachttijd doorbrengen met de leesmap. Wat wil je nog meer? Meer verlangen kun je niet bij Ron's autobanden Centrale in Best. Daarom van harte door mij aanbevolen. Dank Ron's autobanden Centrale ook jullie maken BMW rijden geweldig!!!
Bobbreede
Bobbreede
09:25 21 Dec 18
Ben al jaren tevreden en zo ook dit jaar weer! Wilde graag 4 nieuwe banden hebben maar had geen idee welke. Ik kreeg deskundig advies en werd zoals altijd uiterst vriendelijk geholpen! Bedankt!!!
Martijn
Martijn
10:36 02 Nov 18
In eerste instantie ergens anders geweest om mijn auto uit te laten lijnen. Tot twee keer toe niet fatsoenlijk gelukt; zogenaamd omdat er teveel speling op de stuurinrichting zou zitten. Ongeloofwaardig verhaal omdat de auto minder dan een maand eerder APK gekeurd was zonder opmerkingen. Dus naar Ron voor een second opinion. En na een half uur weer een strak sturende auto en een stuur dat recht staat! En natuurlijk.... de bandjes op spanning gebracht. Top gedaan en wat mij beteft het betere alternatief voor de fast fitters.
Jan Willem Nuij
Jan Willem Nuij
08:10 13 Dec 17
Top service!!
Volgende beoordelingen
et-
Interessante Links
et-w
Contact

Wij steunen Needs for Children

Cookies, AVG & Privacy Policy

Om de website goed te kunnen gebruiken zijn cookies noodzakelijk. Bij het gebruik van onze website ga je akkoord met (delen van) onze privacy verklaring.

Sluiten
Instellingen