Bandenlabel

Bandenlabel

Het bandenlabel geeft informatie over de energie-efficiëntie en de milieu-impact van een autoband. Ook geeft dit bandenlabel informatie over de veiligheidsprestaties door aan te geven hoe goed de autoband remt in natte weersomstandigheden. Het doel van dit bandenlabel is het verhogen van de veiligheid, de economische efficiëntie en de milieu-efficiëntie. Dit gebeurt o.a. door het promoten van brandstof besparende banden met een laag geluidsniveau. Het bandenlabel hieronder informeert voornamelijk over 3 belangrijke eigenschappen van een autoband: grip op natheid (veiligheid), brandstofefficiëntie (milieu) en geluid (milieu). Het EU-bandenlabel is sinds 1 juli 2012 verplicht in alle lidstaten van de EU voor autobanden die vanaf die tijd geproduceerd zijn.

Wilt u weten welke banden voor u geschikt zijn? Ron’s Bandencentrale helpt u graag. Neem gerust contact met ons op via mail of bel +31(0)499-372344.

bandenlabel brandstofgebruik autobanden

Bandenlabel en Brandstofefficiëntie

Brandstofefficiënte kun je onderverdelen in categorie A t/m G, waarbij categorie D niet wordt gebruikt bij persoonswagens. Categorie A is het meest efficiënt en categorie G het minst efficiënt. De brandstofefficiëntie verwijst naar de rolweerstand van de autoband.

Grip op nat wegdek autobanden

Bandenlabel en Grip op nat wegdek

Grip hebben op een nat wegdek is erg belangrijk. Het bandenlabel verdeeld ook grip in categorieën. Categorie A is met de meest korte remafstand en categorie G heeft de meest lange remafstand. Categorie D en G worden niet gebruikt bij personenauto’s.

Geluid autobanden

Bandenlabel en Geluid in decibel

Het rolgeluid aan de buitenkant van de band drukken wij uit in decibel. De afbeelding hierboven geef aan of de geluidsprestatie onder of boven de Europese limiet ligt.

Contact


Vragen?
Afspraak maken?
Neem dan contact met ons op:
Mail
T +31(0)499-372344

et-

Openingstijden


Ma t/m vrij:  08.30 tot 17.00 uur
Zaterdag:    08.30 tot 12.00 uur

Tankstation: 07.00 tot 21.00 uur


Ron's Bandencentrale :

 

check Gratis uw banden op spanning

checkSterk in afspraken

checkSinds 1970

checkConcurrerende  prijzen

check Unieke banden laserscanner

Contact Ron en Stefan Ramaekers van Rons Bandencentrale

Wat klanten over ons zeggen.

 

Herbert Wentges
Herbert Wentges
14:06 01 Aug 18
Keurig, snel, toegewijd en hoge service. En Super aardige gasten!
Maurits J. Van Linder
Maurits J. Van Linder
08:55 11 Jul 18
Prima service. Erg nette zaak. Vader en zoon aan het roer. Prettig gevoel dat je met de eigenaren te maken hebt en niet met vaak onkundig en ongeinteresseerd personeel (zoals bij veel ketens à la Kwikfit, Euromaster). Uitleg en resultaat van het uitlijnen prima. Zeker een aanrader.
joop bonnier
joop bonnier
11:23 12 May 18
Netjes opgeruimde werkplaats En heeft vakundig mijn mercedes w212 e klasse 220 Uitgelijnd vooraf duidelijke prijsafspraak Dus niet achteraf voor verrassingen Een echte aanrader
Martijn den Otter
Martijn den Otter
19:34 24 Apr 18
Mijn auto had voorbanden waar Max Verstappen jaloers op was zo glad waren ze. Nadat ze een scan gedaan hadden bleek dat mijn auto ook uitgelijnd moest worden. Ik wist dat dit nodig was maar dat het niet kon - zo zei de Opel garage. Maar Ron is de Opel garage niet en bewees dat ook deze auto uit te lijnen was. De auto rijdt alsof hij nieuw is. Super tevreden!
Cuno S
Cuno S
14:23 19 Mar 18
Perfecte service, persoonlijk contact, zeer nette opgeruimde werkplaats. Absolute aanrader! Wij zijn er heel goed en heel netjes geholpen!
Bastiaan Mulders
Bastiaan Mulders
17:59 06 Mar 18
Prima service en prima kwaliteit.
Ans Kox
Ans Kox
18:19 11 Dec 17
Bij Ron's Bandencentrale kun je terecht voor een eerlijk en oprecht advies voor je autobanden. Wat ik vooral heel prettig vind is de jarenlange ervaring die dit bedrijf heeft wat merkbaar is in het advies dat ze geven en de kwaliteit die geleverd wordt. Ben je op zoek naar een betrouwbaar adres dan hoef je niet verder te zoeken.
Next Reviews
et-

Interessante Links

et-w

Contact

Ron's Bandencentrale
Oranjestraat 95
5682CB BEST
KVK: 66792061
info@bandencentrale.nl
Bel  +31(0)499-372344

Privacy instellingen

Privacy Policy
Algemene Voorwaarden Consumenten
Algemene Voorwaarden Zakelijke Markt

Wij steunen Needs for Children

Cookies, AVG & Privacy Policy

Om de website goed te kunnen gebruiken zijn cookies noodzakelijk. Bij het gebruik van onze website ga je akkoord met (delen van) onze privacy verklaring.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen