Bandenlabel

Bandenlabel

Het bandenlabel geeft informatie over de energie-efficiëntie en de milieu-impact van een autoband. Ook geeft dit bandenlabel informatie over de veiligheidsprestaties door aan te geven hoe goed de autoband remt in natte weersomstandigheden. Het doel van dit bandenlabel is het verhogen van de veiligheid, de economische efficiëntie en de milieu-efficiëntie. Dit gebeurt o.a. door het promoten van brandstof besparende banden met een laag geluidsniveau. Het bandenlabel hieronder informeert voornamelijk over 3 belangrijke eigenschappen van een autoband: grip op natheid (veiligheid), brandstofefficiëntie (milieu) en geluid (milieu). Het EU-bandenlabel is sinds 1 juli 2012 verplicht in alle lidstaten van de EU voor autobanden die vanaf die tijd geproduceerd zijn.

Wilt u weten welke banden voor u geschikt zijn? Ron’s Bandencentrale helpt u graag. Neem gerust contact met ons op via mail of bel +31(0)499-372344.

Rolweerstand van autobanden op het bandenlabel bij Rons Bandencentrale

Bandenlabel en Brandstofefficiëntie

Brandstofefficiënte kun je onderverdelen in categorie A t/m G, waarbij categorie D niet wordt gebruikt bij persoonswagens. Categorie A is het meest efficiënt en categorie G het minst efficiënt. De brandstofefficiëntie verwijst naar de rolweerstand van de autoband.

Bandengrip op nat wegdek op een bandenlabel bij Rons Bandencentrale

Bandenlabel en Grip op nat wegdek

Grip hebben op een nat wegdek is erg belangrijk. Het bandenlabel verdeeld ook grip in categorieën. Categorie A is met de meest korte remafstand en categorie G heeft de meest lange remafstand. Categorie D en G worden niet gebruikt bij personenauto’s.

Bandengeluid op een bandenlabel bij Rons Bandencentrale

Bandenlabel en Geluid in decibel

Het rolgeluid aan de buitenkant van de band drukken wij uit in decibel. De afbeelding hierboven geef aan of de geluidsprestatie onder of boven de Europese limiet ligt.

Contact

Vragen?
Afspraak maken?
Neem dan contact met ons op:
Mail
T +31(0)499-372344

et-
Openingstijden

Ma t/m vrij:  08.30 tot 17.00 uur
Zaterdag:    08.30 tot 12.00 uur

Tankstation: 07.00 tot 21.00 uur


Ron's Bandencentrale :

 

check Gratis uw banden op spanning

checkSterk in afspraken

checkSinds 1970

checkConcurrerende  prijzen

check Unieke banden laserscanner

Ron en Stefan van Rons Bandencentrale

Klik hier om een review te schrijven op Google.

Wat klanten over ons zeggen:

Tom Kievit
Tom Kievit
15:36 02 Sep 19
Prima service, denkt mee en is vindingrijk. Zeker een aanrader, ik kom nog nog eens terug voor banden.
Huib van Heek
Huib van Heek
17:06 30 Aug 19
Op onze eerste vakantiedag richting Zuid Italië, leek onze camper steeds meer op een truttenschudder, maar dan echt letterlijk. Onderweg even gegoogled en daar werd Ron's Bandencentrale in Best aanbevolen! Wij ernaar toe.... Binnen een uur stonden we zeer tevreden klaar om onze reis te vervolgen. Uitstekend geholpen !!! Bobbels op de beide voorbanden! Maar nu met 4 nieuwe banden weer op weg! Bedankt voor de vlugge afhandeling!!
Ilse Schevers
Ilse Schevers
16:00 10 Jul 19
Super service. Erg vriendelijke en meedenkende mensen. Zeker een aanrader, dik tevreden! Bedankt Stefan.
richard Van Maurik
richard Van Maurik
11:38 09 Apr 19
Vandaag me golf GTD laten uitlijnen hier...daar waar een ander faalde staat me auto weer super strak op de weg. Bedankt heren ben dik tevreden!
klaas k
klaas k
17:53 09 Mar 19
Wat ze bij 2 verschillende Mercedes-Benz dealers niet voor elkaar kregen is hier gelukt. Een perfect uitgelijnde auto en het stuur recht !!! Hier krijg je top service van mannen met passie voor wat ze doen.
Lisanne Dirksen
Lisanne Dirksen
20:45 21 Feb 19
Vandaag mijn auto laten uitlijnen bij Ron's bandenservice Best. Ik ben zeer tevreden. Deze twee mannen hebben mij erg geholpen en alles duidelijk uitgelegd. Daarnaast was ik tevreden met de prijs. Via de telefoon had ik de uiterste prijs gehoord. Uiteindelijk is de prijs bijna 30 euro lager uitgevallen. Kortom, zeer tevreden en ik zal dit bedrijf zeker aanraden!
anton segers
anton segers
09:33 13 Feb 19
07-02-2019 BMW maakt rijden geweldig maar...........dan moet je wel bij Ron's autobanden Centrale je wielen laten uitlijnen. Hier proef je de specialisatie en passie van vader op zoon. Goede service en resultaat. Aflevering van de auto als ze zelf hiervan overtuigd zijn middels een proefrit. Beter kun je niet verwachten. In de verplichte wachtruimte kun je van een kop lekkere koffie genieten (Gratis natuurlijk!!) en je wachttijd doorbrengen met de leesmap. Wat wil je nog meer? Meer verlangen kun je niet bij Ron's autobanden Centrale in Best. Daarom van harte door mij aanbevolen. Dank Ron's autobanden Centrale ook jullie maken BMW rijden geweldig!!!
Bobbreede
Bobbreede
09:25 21 Dec 18
Ben al jaren tevreden en zo ook dit jaar weer! Wilde graag 4 nieuwe banden hebben maar had geen idee welke. Ik kreeg deskundig advies en werd zoals altijd uiterst vriendelijk geholpen! Bedankt!!!
Martijn
Martijn
10:36 02 Nov 18
In eerste instantie ergens anders geweest om mijn auto uit te laten lijnen. Tot twee keer toe niet fatsoenlijk gelukt; zogenaamd omdat er teveel speling op de stuurinrichting zou zitten. Ongeloofwaardig verhaal omdat de auto minder dan een maand eerder APK gekeurd was zonder opmerkingen. Dus naar Ron voor een second opinion. En na een half uur weer een strak sturende auto en een stuur dat recht staat! En natuurlijk.... de bandjes op spanning gebracht. Top gedaan en wat mij beteft het betere alternatief voor de fast fitters.
Jan Willem Nuij
Jan Willem Nuij
08:10 13 Dec 17
Top service!!
Volgende beoordelingen
et-
Interessante Links
et-w
Contact

Wij steunen Needs for Children

Cookies, AVG & Privacy Policy

Om de website goed te kunnen gebruiken zijn cookies noodzakelijk. Bij het gebruik van onze website ga je akkoord met (delen van) onze privacy verklaring.

Sluiten
Instellingen