+31(0)499-372344

Schokdempers

Schokdempers

Schokdempers verslijten langzaam. Het duurt heel lang voordat u merkt dat de rijkwaliteit van de auto steeds slechter wordt. Vroeg of laat komt het moment dat het sponzige gevoel bij het sturen niet langer te negeren valt. Dit heeft meestal één duidelijke oorzaak: versleten schokdempers, niet alleen heel onaangenaam, maar ook gevaarlijk.

Heeft u een schokdemper- en/of wegligging probleem of een vraag. Wij hebben de oplossing.

 

Wanneer schokdempers vervangen?

Schokdempers dienen vervangen te worden als u deze symptomen herkent:

 • Uw auto “duikt met de neus” naar beneden als u remt.
 • Uw auto geeft bij hoge snelheden mee met zijwind.
 • Als u op een rotonde rijdt, helt u auto te ver over.
 • Het rijgedrag van uw auto is ongebruikelijk zweverig.
 • Er zit olie op of het gas is er uit.
 • De vering van uw auto voelt stug of juist heel licht aan.
 • Het rijgedrag van uw auto is moeilijk te controleren.Hoe lang gaan schokdempers mee?

Hoe lang gaan schokdempers mee ligt aan veel omstandigheden. Het veiligste is om de schokdempers en veerpoten van uw auto jaarlijks te laten testen. Een goede vuistregel is om schokdempers en veerpoten elke 150.000 km preventief te vervangen.Wat kost schokdempers vervangen?

Wat het kost om schokdempers te vervangen is zo niet te zeggen. Daar zijn te veel verschillende automerken en type schokdempers voor. Maar als u contact met ons op neemt, helpen wij u graag met deze vraag?

Dus neem gerust contact met ons op via mail of bel +31(0)499-372344.


Monroe schokdempers.

Met goede schokdempers: meer veiligheid:

 • Kortere remweg
  Wanneer je schokdempers niet goed werken, maken de banden minder goed contact met het wegdek. Op een hobbelige weg is de remweg maar liefst 5 meter (14%) langer bij een auto met versleten schokdempers en ABS (bij 80 km p/u).
 • Minder bandenslijtage
  Als je banden geen goed contact maken met het wegdek ontstaat onregelmatige slijtage aan het loopvlak van de band. Wanneer je schokdempers in topconditie zijn wordt de slijtage beperkt.
 • Betere wegligging
  Schokdempers vangen trillingen en schommelingen van de auto op. Dit verhoogt het rijcomfort. Bovendien zorgen goede schokdempers voor meer stabiliteit in de bochten, zodat de auto beter bestuurbaar is. Ook is de kans op aquaplaning aanzienlijk kleiner met goede schokdempers.

Wij helpen u graag. Dus neem gerust contact met ons op via mail of bel +31(0)499-372344.


Moet mijn auto opnieuw worden uitgelijnd als mijn veerpoten zijn vervangen?

Ja, wij raden uitlijnen aan wanneer er vervangende veerpoten zijn aangebracht. Er zijn echter enkele uitzonderingen waarbij de autofabrikant geen voorwaarden voor uitlijning stelt of waarbij de uitlijningshoeken niet door het vervangen van de veerpoot worden beïnvloed. Voorbeelden zijn bepaalde dubbele wieldraagarmen, sommige gewijzigde veerpoten en ophangingen die gebruik maken van schokdempers. Lees hier meer over uitlijnen.

Mijn banden beginnen onregelmatig te slijten.

Er zijn veel factoren die van invloed zijn op bandenslijtage.
De vijf belangrijkste zijn:
1. rijgedrag
2. uitlijning
3. bandenspanning
4. versleten onderdelen van de ophanging of stuurinrichting
5. versleten en schokdempers of veerpoten.

Een gecupt slijtagepatroon wordt gewoonlijk veroorzaakt door versleten onderdelen van de stuurinrichting/ophanging of door versleten schokdempers/veerpoten. Versleten ophangingsonderdelen (d.w.z. fuseekogels, bussen van wieldraagarmen, wiellagers) leiden tot een onregelmatig gecupt patroon, terwijl versleten schokdempers/veerpoten gewoonlijk een regelmatig gecupt patroon veroorzaken. Om te voorkomen dat goede onderdelen worden vervangen, moeten alle onderdelen op beschadigingen of overmatige slijtage worden gecontroleerd, voordat er iets wordt vervangen.

Uw auto verlagen met verlagingsveren of een verlagingsset?

Een verlaagde auto heeft veel voordelen.
Wij hebben verschillende mogelijkheden om uw auto te verlagen.

Meer informatie leest u hier.

Contact

Vragen?
Afspraak maken?
Neem dan contact met ons op:
Mail
T +31(0)499-372344
WhatsApp. +31(0)97013706649

et-
Openingstijden

Ma t/m vrij: 08:30 - 12:00    13:00 - 17:00 uur
Zaterdag:   08:30 - 12:00 uur

 

Vaco betitels Rons Bandencentrale als banden- en uitlijnspecialist pur sang.

check Naaf en wielschijf reiniging

checkSterk in afspraken

checkAl 50 jaar uw partner

checkMVO Plus

check Controle van uw banden 

         met een laserscanner

 

 

Ron en Stefan van Rons Bandencentrale

Klik op de regel om een review te schrijven op Google.

 

Wat klanten over ons zeggen:

Hein Asveld
Hein Asveld
11:12 06 Sep 21
Setje nieuwe voorbanden en uitlijnen. Geweldig strak gedaan. Auto reed weer fantastisch. Complimenten!!!!
Jacques Z4
Jacques Z4
17:21 12 Jul 21
Onlangs mijn BMW Z4 laten verlagen met Cobra verlagingsveren. Super resultaat, zowel optisch als qua weggedrag. Vriendelijk te woord gestaan, goed advies en eerlijk ! uiteindelijk was het nog iets goedkoper dan de gemaakte offerte omdat er minder lang aan gewerkt was. Daarbij prima uitgelijnd en het stuur staat weer keurig recht. Aanrader !
Cemal Demir
Cemal Demir
09:06 19 Jun 21
Vandaag gezien reviews langs geweest voor uitlijnen van mijn golf: Vriendelijk, goed service en advies, zaterdag open, goede prijs, veel ervaring, nette vertrouwbaar bedrijf.
Roel Hodzelmans
Roel Hodzelmans
13:45 08 Jun 21
Super contact gehad met beide heren, Stefan heeft daadwerkelijk aan mijn ML350 gewerkt. Mijn klacht was dat ik tussen de 100 en 120 sterke trillingen voelde in het stuur, het pedaal en zelfs de stoel. Mijn Mercedes specialist heeft er meerdere pogingen aan gewaagd, maar Stefan heeft de trillingen er volledig uitgekregen. Ik ben heel erg tevreden. Buiten dat had mijn bezoek nog een extra bonus: de heren vertelden me dat het rubber dat op de auto lag geen all-season banden waren zoals ik dacht, maar winterbanden. Dat was erg schrikken, maar gelukkig is de specialist net zo geschrokken en vervangt de banden. Al met al dus EN kundig, EN pro-actief. Complimenten mannen!
Dennis Smits
Dennis Smits
10:48 17 Apr 21
6 maanden lang lopen stuntelen met mijn auto, meerdere bedrijven die de trilling er niet uit kregen en het uitlijnen niet volledig hebben aangepakt. Vandaag bij Ron's geweest en deze heren hebben de problemen binnen een uur volledig opgelost, mij zien jullie terug, bedankt!
Paul van Roosmalen
Paul van Roosmalen
12:19 02 Apr 21
Goede service. Altijd vriendelijk. De netste werkplaats die ik ooit gezien heb. Laat hier graag mijn banden in zomer en winter wisselen.
Harry & Leny J.
Harry & Leny J.
09:30 02 Apr 21
Altijd perfecte service en kwaliteit, echte klantvriendelijkheid zoals het hoort. Keurige prijs - kwaliteit verhouding, dus zeker aan te raden! 👍🏻
Henrie Hoek
Henrie Hoek
06:55 20 Mar 21
Let op Niet alles gaat goed. Kan je zomaar € 1200,- kosten. Dit bedrijf houd geen toezicht op het stallen van caravans,. Mijn vaste plaats was gedeeltelijk bezet. Op een andere plaats neergezet en met schade opgehaald . En als daar schade ontstaat is niemand thuis. Geen aanrader of je moet oude zooi hebben net als wat er nu staat
Martin Hoekstra
Martin Hoekstra
09:46 15 Mar 21
Super advies en service als het om banden en uitlijnen gaat. De geadviseerde en gemonteerde Hancooks All Seasons zijn een fractie luidruchtiger maar hebben zich afgelopen sneeuw periode februari 2021 super gehouden en deden wat je mag verwachten. Dank je wel voor de super service.
Ronald Beer
Ronald Beer
14:22 20 Jan 21
Superzaak, altijd een goede normale prijs voor je banden. Goede service door vader en/of zoon. Laat bandenwerk al jaren hier doen en niet bij de dealer.
C.W.H. van der Steen
C.W.H. van der Steen
18:21 19 Jan 21
19-01-2021 heb ik mijn auto laten uitlijnen bij Ron's Banden en uitlijnen. Na vervanging onderdelen van stuurinrichting was het nodig om te laten uitlijnen. Dat is ook zo gebeurd met een uitstekend resultaat. Met een keurig rapport erbij, en het stuur staat netjes recht. De kosten van 69,50 waren het helemaal waard. Bedrijf is aan te bevelen.
Rob Theunissen
Rob Theunissen
15:54 07 Jan 21
Snelle en duidelijke offerte op aanvraag via website. Afspraak op korte termijn kunnen maken voor 2 nieuwe banden. Lokale ondernemer met verstand van zaken. Prima prijs zonder verrassingen en extra posten.
Rob van Schaik
Rob van Schaik
15:29 15 Dec 20
Recent twee achterbanden laten vervangen Bridgestone run flat (275-30-20) Geen andere bandencentrale durfde te beginnen aan deze klus, zonder aan te geven de 20 inch velg te beschadigen. Risico voor de eigenaar was de reactie. Maar Ron's Bandencentrale durfde deze klus wel aan. Met hun geavanceerde apparatuur en zorgvuldigheid zijn keurig twee nieuwe banden gemonteerd. Helemaal top mannen. Aanwinst voor Brabant. Kom zeker terug voor mijn voorbanden ....!
Hein van der Wielen
Hein van der Wielen
08:53 29 Sep 20
Vroeger ging ik altijd naar Kwikfit of een van de andere grote ketens. Maar na diverse keren mis te grijpen (met een lekke band kun je niet dagen wachten of de regio door rijden op zoek naar een vrij plekje in de agenda) in 2018 voor het eerst bij toeval hier beland. Ik had een lekke band terwijl ik in de buurt stond. En ik moet zeggen: top service! Ze kwamen letterlijk een paar deuren verder bij mijn afspraak aanbellen om te overleggen wat ermee te doen. Sindsdien rijd ik graag een kwartiertje om voor ons onderhoud aan de bandjes. Vader en zoon weten altijd wel een plekje voor je te vinden om je te helpen als je eens een spoedje hebt zoals een lekke band (dat is bij Kwikfit serieus geen doen meer, die hebben nooit tijd op korte termijn is mijn ervaring). Eerlijk advies en een typische lokale middenstander ipv een grote keten. Bovendien heb ik niet het gevoel dat ik zoveel duurder uit ben als bij een van de grote ketens. Prima service, mega flexibel en eerlijke prijs.
Volgende beoordelingen
et-
Interessante Links
et-w
Contact

Ron's Bandencentrale
Oranjestraat 95
5682CB BEST
KVK: 66792061
info@bandencentrale.nl
Bel  +31(0)499-372344

Privacy instellingen

Privacy Policy
Algemene Voorwaarden Consumenten
Algemene Voorwaarden Zakelijke Markt

Wij steunen Needs for Children