+31(0)499-372344

Veelgestelde Vragen

Veelgestelde vragen Ron’s Bandencentrale

Onderstaande vragen komen wij vaak tegen. Daarom hebben we de antwoorden snel en eenvoudig op deze pagina gezet.

Wanneer winterbanden monteren
Als stelregel kunt u aanhouden : als de “R” in de maand zit. Want ook bij nat weer doen winterbanden prima hun werk, omdat het profiel van een winterband gemaakt is om snel sneeuw, smeltsneeuw, water en vuil af te voeren.
Wanneer winterbanden Duitsland

Verplicht bij winterse omstandigheden

Deze regel geldt ook voor ons Nederlanders. Winterse omstandigheden zijn volgens de Duitse wet: ijzel, gladheid door sneeuw, sneeuwmodder of gladheid door ijs- of rijpvorming. Wil je zeker zijn dat je safe zit? Rijd dan van oktober tot april met winterbanden in Duitsland.

Toevoeging Duitse winterbandenwetgeving

Banden geproduceerd vanaf 1 januari 2018 krijgen wettelijk alleen het predicaat ‘winterband‘ als ze zijn voorzien van het sneeuwvloksymbool (3PMSF). Voor banden met alleen de M+S codering die zijn geproduceerd vóór 1 januari 2018 geldt een overgangsregeling tot 30 september 2024.

Winterbanden in de zomer

Als de gemiddelde temperatuur weer boven de 7 graden komt (meestal is dat rond de overgang naar de zomertijd) is het tijd om je winterbanden weer om te wisselen voor zomerbanden. Dit is beter voor de veiligheid, je portemonnee en het milieu.

Waarom terugwisselen naar zomerbanden?

De grip van winterbanden vermindert bij zomerse temperaturen ten opzichte van zomerbanden.

Bij hogere temperaturen is de remweg van een winterband op een droog wegdek langer dan van een zomerband. Dit komt door het zachtere rubber van een winterband.

In de zomer zijn ook de slijtage en het brandstofverbruik met winterbanden hoger dan met zomerbanden.

Ook is de wegligging minder als je met winterbanden rijdt bij zomerse temperaturen.

Waarom 4 winterbanden monteren?
Alleen op de aandrijfas winterbanden monteren is niet voldoende voor goede prestaties en een optimale veiligheid in de winter. Een auto met voorwielaandrijving: als alleen op de vooras winterbanden zijn gemonteerd, verbeteren de prestaties bij het optrekken. Maar de auto achter eerder uit balans en zal daardoor eerder om zijn as draaien (overstuur). Een auto met achterwielaandrijving: als alleen op de achteras winterbanden zijn gemonteerd, verbeteren de prestaties bij het optrekken. Maar de auto raakt voor eerder uit balans en zal daardoor in bochten eerder rechtdoor gaan. (onderstuur). Daarom is het belangrijk om 4 winterbanden onder de auto te monteren! Voor auto’s met 4 wielaandrijving, is het uiteraard een absolute vereiste om winterbanden per 4 te monteren. Ook autofabrikanten zoals Audi, BMW, Mercedes-Benz, Honda, Nissan, Toyota en Volkswagen adviseren: altijd 4 winterbanden te monteren!
Kan ik winterbanden alleen gebruiken als het sneeuwt?
Nee, winterbanden vertonen duidelijke verschillen in grip t.o.v. zomerbanden bij een temperatuur lager dan 7 graden Celsius. Dit komt doordat de opbouw van de profilering anders is en in het loopvlak van winterbanden rubbermengsels worden gebruikt die verhoudingsgewijs soepeler blijven dan zomerbanden bij lage temperaturen.
Zomerbanden zijn ’s winters hierdoor dan ook veel harder en stugger, hetgeen de grip zeker niet ten goede komt. (NB.de profielblokken van personenwagenwinterbanden zijn voorzien van lamellen, die er voor zorgen dat sneeuw en vuil uit het profiel gewerkt wordt waardoor de grip optimaal blijft).
Als ik met wintersportvakantie ga en ik heb winterbanden, moet ik dan ook nog sneeuwkettingen meenemen?
Ja, in de meeste wintersportlanden zijn sneeuwkettingen verplicht. De boetes zijn veel hoger dan de huur of zelfs de aanschaf van een goede set sneeuwkettingen.
Moet ik die max. snelheidsticker, die ik bij de aanschaf heb gekregen, echt gebruiken?
Ja, mits de maximum snelheid (fabrieksopgave) van uw auto hoger ligt , dan de door de constructie van de winterband bepaalde maximum snelheid. Dit is volgens europese richtlijnen officieel vastgelegt. Als u winterbanden koopt, moet u er op letten dat de maximum snelheid van de banden ongeveer gelijk ligt met de door de fabriek opgegeven topsnelheid van uw auto. Deze maximum snelheid moet ten alle tijden op de band staan in de vorm van een code. Bijvoorbeeld 185/60 R 14 82H. Aan de letter “H” kunnen we zien dat deze band een maximumsnelheid heeft van 210 km/h. Ligt de max. snelheid van uw banden lager dan de door de fabriek opgegeven topsnelheid, dan bent u wettelijk verplicht een sticker of iets dergelijks binnen het gezichts-veld van de bestuurder te plaatsen, met daarop de maximum snelheid van uw banden. Bij twijfel of vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.
Hoe kan ik het beste mijn banden/wielen opslaan?
Als u de volgende voorzorgsmaatregelen in acht neemt bij het opslaan van de banden, blijven ze voor het volgende seizoen in perfecte staat. Markeer de positie van de banden , alvorens ze te demonteren. Daardoor kunt u ze de volgende winter eventueel van voor naar achter zetten om tot een gelijkmatige slijtage te komen. (Let op, ze mogen nooit verwisseld worden van links naar rechts!) De wielen en de banden met water schoonmaken en laten drogen om oxydatie te beperken. Als u de banden op het wiel gemonteerd bewaart, controleer dan eventueel de aanbevolen spanning. Bewaar banden die op het wiel zijn gemonteerd liggend of hang ze op aan het wiel. Bewaar ze niet in de buurt van koolwaterstoffen (benzine, olie) of van elektrische apparatuur: die verspreiden ozon wat het rubber aantast. Let er op dat ze niet op een plek liggen waar de temperatuur te hoog kan oplopen dit om te voorkomen dat de rubberhardheid wordt aangetast.
Zijn winterbanden duur?
Een combinatie van velgen met winterbanden is een van meest economisch verantwoorde aankopen, die een moderne automobilist kan doen.
Voordelen:
– Actieve veiligheid. (Een slippartij kan meer kosten dan een complete set winterbanden + velgen.)
– Zolang de winterbanden onder uw auto zitten, slijten uw zomerbanden niet.
🚗 Wanneer auto laten uitlijnen?

Als een auto o.a. naar links of rechts trekt, het stuurwiel niet recht staat, verkeerde bandenslijtage heeft en als er onderdelen van de stuurinrichting vervangen zijn. Om heel veel redenen is het ook kosten besparend om een auto uit te lijnen. Lees hier meer om overal achter te komen.

💰 Wat kost een auto uitlijnen?

De kosten voor het uitlijnen van uw auto verdienen zichzelf terug. Uw banden gaan immers langer mee en door de lagere rijweerstand verbruikt u minder brandstof. Maar wilt u meer weten lees dan hier verder.

⏱️ Hoe lang duurt een auto uitlijnen?

Het uitlijnen van de voorkant van een auto is meestal binnen 45 minuten klaar. Het uitlijnen van een auto waar de voorkant en achterkant gesteld moeten worden duurt tot 60 minuten. Lees hier meer om overal achter te komen.

🔧 Wanneer zomerbanden wisselen?

Als de gemiddelde temperatuur weer boven de 7 graden komt is het belangrijk dat u wisselt naar zomerbanden. Dat is in vele opzichten beter voor u. Waarom dat is leest u hier.

⚙️ Wanneer zomerbanden vervangen?

In Nederland is het wettelijk verplicht om 1.6 mm profiel te hebben, maar bij de APK wordt onder 2.5 mm advies voor vervanging gegeven. Lees hier meer om er achter te komen waarom.

⏱️ Hoe lang gaan zomerbanden mee?

Daar kunnen wij heel duidelijk in zijn, A merk banden hebben de beste algemene kwaliteit. Het is alleen niet aan te gegeven hoeveel km een band meegaat. Want er zijn teveel factoren die daar invloed op hebben. O.a. de bandenspanning en uitlijning. Lees hier alle invloeden.

🚘 Wanneer winterbanden wisselen?

Als stelregel kunt u aanhouden dat als de “R” in de maand zit, maar bij een gemiddelde temperatuur onder de 7 graden komen de winterbanden het ….. Lees hier meer om overal achter te komen.

🇩🇪 Wanneer winterbanden in Duitsland?

Winterbanden zijn verplicht in Duitsland bij winterse omstandigheden en dat geldt ook voor ons. Wat onder winterse omstandigheden wordt verstaan leest u hier.

☀️ Winterbanden in de zomer?

De grip van winterbanden vermindert als de temperaturen omhoog gaan. Zo heeft uw auto o.a. een langere remweg wat de veiligheid niet ten goede komt. Voor nog meer informatie klik hier.

❓ Wat is een stuurhoeksensor?

Het ESP systeem is een zogenaamd actief veiligheid systeem en meet continu in millisecondes of de richting van het voertuig nog gelijk is aan de richting waar de bestuurder heen stuurt. Als dit niet het geval is gaat het systeem razendsnel… Lees hier meer over om overal achter te komen.

🚗 Wat doet een stuurhoeksensor?

Het ESP systeem zorgt er dus voor dat onderstuur en overstuur gedrag grotendeels geneutraliseerd wordt en daarmee het uitbreken… Lees hier verder.

🔧 Waar zit de stuurhoeksensor?

Een stuurhoeksensor zit achter het stuurwiel in gebouwd. Niet ieder merk of typeauto heeft een stuurhoeksensor. Wij kalibreren ( inleren ) een sensor als dat… lees hier meer.

🚓 Is een reservewiel verplicht in de auto?

Een reservewiel is niet verplicht in Nederland. Maar er zijn landen waar wel een reservewiel of een reparatieset verplicht is. Lees hier meer over als …

💰 Wat kost een reservewiel?

De kosten van een reservewiel verschillen per merk en type auto. Ook zijn er verschillende oplossingen voor een reservewiel. Leer hier meer over als u meer wil weten.

🤔 Waar zit reservewiel?

In de meeste gevallen zit het reservewiel aan de achterkant van de auto. Dit kan zijn aan onderkant of in de kofferbak. Lees hier meer over als…

🧰 Banden reparatie set nodig?

Wij adviseren u deze alleen in uiterste nood te gebruiken. Het waarom leest u hier meer over.

🆘 Banden reparatie met een prop?

Een banden reparatie met een prop van de buitenkant is een noodreparatie. De enige juiste manier om een band te maken leest u hier meer over.

📅 Wanneer banden vernieuwen?

Het kan voorkomen dat een band niet meer te repareren is. O.a. door een gat aan de zijkant van de band of het doorrijden met een slappe band. Hoe een band het beste gemaakt kan worden lees u hier.

🛒 Waar auto velgen kopen?

Verkeerde velgen zorgen voor een slecht rijgedrag. U kan ze ook overal onlinekopen waarbij de kans bestaat dat het verkeerd gaat. Wij adviseren u, hoe leest u hier verder.

🚘 Welke velgen?

Het uitzoeken van de juiste autovelgen is niet eenvoudig. Om tot een juiste te komen, hebben we bij autovelgen te maken met de breedte, diameter, steekmaat, et waarde en/of de velg winterbestendig is. Velgen van verschillende auto’s zijn dus ook niet… Lees hier verder als u alles wil weten.

🏷️ Wat kosten autovelgen?

De prijzen van autovelgen is geheel afhankelijk van de grote en uw smaak. Wij adviseren u graag. Lees hier verder voor meer informatie.

💶 Wat kost een caravanstalling?

Dit is afhankelijk van de lengte van uw caravan. Lees er hier meer over.

⌚ Wanneer de caravanbanden vervangen.

Wij krijgen regelmatig vragen over het vervangen van de caravanbanden en wanneer dat nodig is. Het profiel van een caravanband slijt zelden helemaal af. Maar wist u dat de banden van uw caravan ook slijten als uw caravan stilstaat? Hier leest u daar meer over.

📆 Hoe oud mogen caravanbanden zijn?

Oudere caravanbanden verhogen het risico enorm op een klapband. Dit komt omdat de weekmakers in de banden na 6 jaar uitdrogen. Hierdoor komen er kleine haarscheurtjes in de band, waardoor snel het risico… Lees hier verder voor meer informatie.

Contact

Vragen?
Afspraak maken?
Neem dan contact met ons op:
Mail
T +31(0)499-372344
WhatsApp. +31(0)97013706649

et-
Openingstijden

Ma t/m vrij: 08:30 - 12:00    13:00 - 17:00 uur
Zaterdag:   08:30 - 12:00 uur

 

Vaco betitels Rons Bandencentrale als banden- en uitlijnspecialist pur sang.

check Naaf en wielschijf reiniging

checkSterk in afspraken

checkAl 50 jaar uw partner

checkMVO Plus

check Controle van uw banden 

         met een laserscanner

 

 

Ron en Stefan van Rons Bandencentrale

Klik op de regel om een review te schrijven op Google.

 

Wat klanten over ons zeggen:

Hein Asveld
Hein Asveld
11:12 06 Sep 21
Setje nieuwe voorbanden en uitlijnen. Geweldig strak gedaan. Auto reed weer fantastisch. Complimenten!!!!
Jacques Z4
Jacques Z4
17:21 12 Jul 21
Onlangs mijn BMW Z4 laten verlagen met Cobra verlagingsveren. Super resultaat, zowel optisch als qua weggedrag. Vriendelijk te woord gestaan, goed advies en eerlijk ! uiteindelijk was het nog iets goedkoper dan de gemaakte offerte omdat er minder lang aan gewerkt was. Daarbij prima uitgelijnd en het stuur staat weer keurig recht. Aanrader !
Cemal Demir
Cemal Demir
09:06 19 Jun 21
Vandaag gezien reviews langs geweest voor uitlijnen van mijn golf: Vriendelijk, goed service en advies, zaterdag open, goede prijs, veel ervaring, nette vertrouwbaar bedrijf.
Roel Hodzelmans
Roel Hodzelmans
13:45 08 Jun 21
Super contact gehad met beide heren, Stefan heeft daadwerkelijk aan mijn ML350 gewerkt. Mijn klacht was dat ik tussen de 100 en 120 sterke trillingen voelde in het stuur, het pedaal en zelfs de stoel. Mijn Mercedes specialist heeft er meerdere pogingen aan gewaagd, maar Stefan heeft de trillingen er volledig uitgekregen. Ik ben heel erg tevreden. Buiten dat had mijn bezoek nog een extra bonus: de heren vertelden me dat het rubber dat op de auto lag geen all-season banden waren zoals ik dacht, maar winterbanden. Dat was erg schrikken, maar gelukkig is de specialist net zo geschrokken en vervangt de banden. Al met al dus EN kundig, EN pro-actief. Complimenten mannen!
Dennis Smits
Dennis Smits
10:48 17 Apr 21
6 maanden lang lopen stuntelen met mijn auto, meerdere bedrijven die de trilling er niet uit kregen en het uitlijnen niet volledig hebben aangepakt. Vandaag bij Ron's geweest en deze heren hebben de problemen binnen een uur volledig opgelost, mij zien jullie terug, bedankt!
Paul van Roosmalen
Paul van Roosmalen
12:19 02 Apr 21
Goede service. Altijd vriendelijk. De netste werkplaats die ik ooit gezien heb. Laat hier graag mijn banden in zomer en winter wisselen.
Harry & Leny J.
Harry & Leny J.
09:30 02 Apr 21
Altijd perfecte service en kwaliteit, echte klantvriendelijkheid zoals het hoort. Keurige prijs - kwaliteit verhouding, dus zeker aan te raden! 👍🏻
Henrie Hoek
Henrie Hoek
06:55 20 Mar 21
Let op Niet alles gaat goed. Kan je zomaar € 1200,- kosten. Dit bedrijf houd geen toezicht op het stallen van caravans,. Mijn vaste plaats was gedeeltelijk bezet. Op een andere plaats neergezet en met schade opgehaald . En als daar schade ontstaat is niemand thuis. Geen aanrader of je moet oude zooi hebben net als wat er nu staat
Martin Hoekstra
Martin Hoekstra
09:46 15 Mar 21
Super advies en service als het om banden en uitlijnen gaat. De geadviseerde en gemonteerde Hancooks All Seasons zijn een fractie luidruchtiger maar hebben zich afgelopen sneeuw periode februari 2021 super gehouden en deden wat je mag verwachten. Dank je wel voor de super service.
Ronald Beer
Ronald Beer
14:22 20 Jan 21
Superzaak, altijd een goede normale prijs voor je banden. Goede service door vader en/of zoon. Laat bandenwerk al jaren hier doen en niet bij de dealer.
C.W.H. van der Steen
C.W.H. van der Steen
18:21 19 Jan 21
19-01-2021 heb ik mijn auto laten uitlijnen bij Ron's Banden en uitlijnen. Na vervanging onderdelen van stuurinrichting was het nodig om te laten uitlijnen. Dat is ook zo gebeurd met een uitstekend resultaat. Met een keurig rapport erbij, en het stuur staat netjes recht. De kosten van 69,50 waren het helemaal waard. Bedrijf is aan te bevelen.
Rob Theunissen
Rob Theunissen
15:54 07 Jan 21
Snelle en duidelijke offerte op aanvraag via website. Afspraak op korte termijn kunnen maken voor 2 nieuwe banden. Lokale ondernemer met verstand van zaken. Prima prijs zonder verrassingen en extra posten.
Rob van Schaik
Rob van Schaik
15:29 15 Dec 20
Recent twee achterbanden laten vervangen Bridgestone run flat (275-30-20) Geen andere bandencentrale durfde te beginnen aan deze klus, zonder aan te geven de 20 inch velg te beschadigen. Risico voor de eigenaar was de reactie. Maar Ron's Bandencentrale durfde deze klus wel aan. Met hun geavanceerde apparatuur en zorgvuldigheid zijn keurig twee nieuwe banden gemonteerd. Helemaal top mannen. Aanwinst voor Brabant. Kom zeker terug voor mijn voorbanden ....!
Hein van der Wielen
Hein van der Wielen
08:53 29 Sep 20
Vroeger ging ik altijd naar Kwikfit of een van de andere grote ketens. Maar na diverse keren mis te grijpen (met een lekke band kun je niet dagen wachten of de regio door rijden op zoek naar een vrij plekje in de agenda) in 2018 voor het eerst bij toeval hier beland. Ik had een lekke band terwijl ik in de buurt stond. En ik moet zeggen: top service! Ze kwamen letterlijk een paar deuren verder bij mijn afspraak aanbellen om te overleggen wat ermee te doen. Sindsdien rijd ik graag een kwartiertje om voor ons onderhoud aan de bandjes. Vader en zoon weten altijd wel een plekje voor je te vinden om je te helpen als je eens een spoedje hebt zoals een lekke band (dat is bij Kwikfit serieus geen doen meer, die hebben nooit tijd op korte termijn is mijn ervaring). Eerlijk advies en een typische lokale middenstander ipv een grote keten. Bovendien heb ik niet het gevoel dat ik zoveel duurder uit ben als bij een van de grote ketens. Prima service, mega flexibel en eerlijke prijs.
Volgende beoordelingen
et-
Interessante Links
et-w
Contact

Ron's Bandencentrale
Oranjestraat 95
5682CB BEST
KVK: 66792061
info@bandencentrale.nl
Bel  +31(0)499-372344

Privacy instellingen

Privacy Policy
Algemene Voorwaarden Consumenten
Algemene Voorwaarden Zakelijke Markt

Wij steunen Needs for Children