+31(0)499-372344

Veelgestelde Vragen

Veelgestelde vragen Ron’s Bandencentrale

Onderstaande vragen komen wij vaak tegen. Daarom hebben we de antwoorden snel en eenvoudig op deze pagina gezet.

Wanneer winterbanden monteren
Als stelregel kunt u aanhouden : als de “R” in de maand zit. Want ook bij nat weer doen winterbanden prima hun werk, omdat het profiel van een winterband gemaakt is om snel sneeuw, smeltsneeuw, water en vuil af te voeren.
Wanneer winterbanden Duitsland

Verplicht bij winterse omstandigheden

Deze regel geldt ook voor ons Nederlanders. Winterse omstandigheden zijn volgens de Duitse wet: ijzel, gladheid door sneeuw, sneeuwmodder of gladheid door ijs- of rijpvorming. Wil je zeker zijn dat je safe zit? Rijd dan van oktober tot april met winterbanden in Duitsland.

Toevoeging Duitse winterbandenwetgeving

Banden geproduceerd vanaf 1 januari 2018 krijgen wettelijk alleen het predicaat ‘winterband‘ als ze zijn voorzien van het sneeuwvloksymbool (3PMSF). Voor banden met alleen de M+S codering die zijn geproduceerd vóór 1 januari 2018 geldt een overgangsregeling tot 30 september 2024.

Winterbanden in de zomer

Als de gemiddelde temperatuur weer boven de 7 graden komt (meestal is dat rond de overgang naar de zomertijd) is het tijd om je winterbanden weer om te wisselen voor zomerbanden. Dit is beter voor de veiligheid, je portemonnee en het milieu.

Waarom terugwisselen naar zomerbanden?

De grip van winterbanden vermindert bij zomerse temperaturen ten opzichte van zomerbanden.

Bij hogere temperaturen is de remweg van een winterband op een droog wegdek langer dan van een zomerband. Dit komt door het zachtere rubber van een winterband.

In de zomer zijn ook de slijtage en het brandstofverbruik met winterbanden hoger dan met zomerbanden.

Ook is de wegligging minder als je met winterbanden rijdt bij zomerse temperaturen.

Waarom 4 winterbanden monteren?
Alleen op de aandrijfas winterbanden monteren is niet voldoende voor goede prestaties en een optimale veiligheid in de winter. Een auto met voorwielaandrijving: als alleen op de vooras winterbanden zijn gemonteerd, verbeteren de prestaties bij het optrekken. Maar de auto achter eerder uit balans en zal daardoor eerder om zijn as draaien (overstuur). Een auto met achterwielaandrijving: als alleen op de achteras winterbanden zijn gemonteerd, verbeteren de prestaties bij het optrekken. Maar de auto raakt voor eerder uit balans en zal daardoor in bochten eerder rechtdoor gaan. (onderstuur). Daarom is het belangrijk om 4 winterbanden onder de auto te monteren! Voor auto’s met 4 wielaandrijving, is het uiteraard een absolute vereiste om winterbanden per 4 te monteren. Ook autofabrikanten zoals Audi, BMW, Mercedes-Benz, Honda, Nissan, Toyota en Volkswagen adviseren: altijd 4 winterbanden te monteren!
Kan ik winterbanden alleen gebruiken als het sneeuwt?
Nee, winterbanden vertonen duidelijke verschillen in grip t.o.v. zomerbanden bij een temperatuur lager dan 7 graden Celsius. Dit komt doordat de opbouw van de profilering anders is en in het loopvlak van winterbanden rubbermengsels worden gebruikt die verhoudingsgewijs soepeler blijven dan zomerbanden bij lage temperaturen.
Zomerbanden zijn ’s winters hierdoor dan ook veel harder en stugger, hetgeen de grip zeker niet ten goede komt. (NB.de profielblokken van personenwagenwinterbanden zijn voorzien van lamellen, die er voor zorgen dat sneeuw en vuil uit het profiel gewerkt wordt waardoor de grip optimaal blijft).
Als ik met wintersportvakantie ga en ik heb winterbanden, moet ik dan ook nog sneeuwkettingen meenemen?
Ja, in de meeste wintersportlanden zijn sneeuwkettingen verplicht. De boetes zijn veel hoger dan de huur of zelfs de aanschaf van een goede set sneeuwkettingen.
Moet ik die max. snelheidsticker, die ik bij de aanschaf heb gekregen, echt gebruiken?
Ja, mits de maximum snelheid (fabrieksopgave) van uw auto hoger ligt , dan de door de constructie van de winterband bepaalde maximum snelheid. Dit is volgens europese richtlijnen officieel vastgelegt. Als u winterbanden koopt, moet u er op letten dat de maximum snelheid van de banden ongeveer gelijk ligt met de door de fabriek opgegeven topsnelheid van uw auto. Deze maximum snelheid moet ten alle tijden op de band staan in de vorm van een code. Bijvoorbeeld 185/60 R 14 82H. Aan de letter “H” kunnen we zien dat deze band een maximumsnelheid heeft van 210 km/h. Ligt de max. snelheid van uw banden lager dan de door de fabriek opgegeven topsnelheid, dan bent u wettelijk verplicht een sticker of iets dergelijks binnen het gezichts-veld van de bestuurder te plaatsen, met daarop de maximum snelheid van uw banden. Bij twijfel of vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.
Hoe kan ik het beste mijn banden/wielen opslaan?
Als u de volgende voorzorgsmaatregelen in acht neemt bij het opslaan van de banden, blijven ze voor het volgende seizoen in perfecte staat. Markeer de positie van de banden , alvorens ze te demonteren. Daardoor kunt u ze de volgende winter eventueel van voor naar achter zetten om tot een gelijkmatige slijtage te komen. (Let op, ze mogen nooit verwisseld worden van links naar rechts!) De wielen en de banden met water schoonmaken en laten drogen om oxydatie te beperken. Als u de banden op het wiel gemonteerd bewaart, controleer dan eventueel de aanbevolen spanning. Bewaar banden die op het wiel zijn gemonteerd liggend of hang ze op aan het wiel. Bewaar ze niet in de buurt van koolwaterstoffen (benzine, olie) of van elektrische apparatuur: die verspreiden ozon wat het rubber aantast. Let er op dat ze niet op een plek liggen waar de temperatuur te hoog kan oplopen dit om te voorkomen dat de rubberhardheid wordt aangetast.
Zijn winterbanden duur?
Een combinatie van velgen met winterbanden is een van meest economisch verantwoorde aankopen, die een moderne automobilist kan doen.
Voordelen:
– Actieve veiligheid. (Een slippartij kan meer kosten dan een complete set winterbanden + velgen.)
– Zolang de winterbanden onder uw auto zitten, slijten uw zomerbanden niet.
? Wanneer auto laten uitlijnen?

Als een auto o.a. naar links of rechts trekt, het stuurwiel niet recht staat, verkeerde bandenslijtage heeft en als er onderdelen van de stuurinrichting vervangen zijn. Om heel veel redenen is het ook kosten besparend om een auto uit te lijnen. Lees hier meer om overal achter te komen.

? Wat kost een auto uitlijnen?

De kosten voor het uitlijnen van uw auto verdienen zichzelf terug. Uw banden gaan immers langer mee en door de lagere rijweerstand verbruikt u minder brandstof. Maar wilt u meer weten lees dan hier verder.

⏱️ Hoe lang duurt een auto uitlijnen?

Het uitlijnen van de voorkant van een auto is meestal binnen 45 minuten klaar. Het uitlijnen van een auto waar de voorkant en achterkant gesteld moeten worden duurt tot 60 minuten. Lees hier meer om overal achter te komen.

? Wanneer zomerbanden wisselen?

Als de gemiddelde temperatuur weer boven de 7 graden komt is het belangrijk dat u wisselt naar zomerbanden. Dat is in vele opzichten beter voor u. Waarom dat is leest u hier.

⚙️ Wanneer zomerbanden vervangen?

In Nederland is het wettelijk verplicht om 1.6 mm profiel te hebben, maar bij de APK wordt onder 2.5 mm advies voor vervanging gegeven. Lees hier meer om er achter te komen waarom.

⏱️ Hoe lang gaan zomerbanden mee?

Daar kunnen wij heel duidelijk in zijn, A merk banden hebben de beste algemene kwaliteit. Het is alleen niet aan te gegeven hoeveel km een band meegaat. Want er zijn teveel factoren die daar invloed op hebben. O.a. de bandenspanning en uitlijning. Lees hier alle invloeden.

? Wanneer winterbanden wisselen?

Als stelregel kunt u aanhouden dat als de “R” in de maand zit, maar bij een gemiddelde temperatuur onder de 7 graden komen de winterbanden het ….. Lees hier meer om overal achter te komen.

?? Wanneer winterbanden in Duitsland?

Winterbanden zijn verplicht in Duitsland bij winterse omstandigheden en dat geldt ook voor ons. Wat onder winterse omstandigheden wordt verstaan leest u hier.

☀️ Winterbanden in de zomer?

De grip van winterbanden vermindert als de temperaturen omhoog gaan. Zo heeft uw auto o.a. een langere remweg wat de veiligheid niet ten goede komt. Voor nog meer informatie klik hier.

❓ Wat is een stuurhoeksensor?

Het ESP systeem is een zogenaamd actief veiligheid systeem en meet continu in millisecondes of de richting van het voertuig nog gelijk is aan de richting waar de bestuurder heen stuurt. Als dit niet het geval is gaat het systeem razendsnel… Lees hier meer over om overal achter te komen.

? Wat doet een stuurhoeksensor?

Het ESP systeem zorgt er dus voor dat onderstuur en overstuur gedrag grotendeels geneutraliseerd wordt en daarmee het uitbreken… Lees hier verder.

? Waar zit de stuurhoeksensor?

Een stuurhoeksensor zit achter het stuurwiel in gebouwd. Niet ieder merk of typeauto heeft een stuurhoeksensor. Wij kalibreren ( inleren ) een sensor als dat… lees hier meer.

? Is een reservewiel verplicht in de auto?

Een reservewiel is niet verplicht in Nederland. Maar er zijn landen waar wel een reservewiel of een reparatieset verplicht is. Lees hier meer over als …

? Wat kost een reservewiel?

De kosten van een reservewiel verschillen per merk en type auto. Ook zijn er verschillende oplossingen voor een reservewiel. Leer hier meer over als u meer wil weten.

? Waar zit reservewiel?

In de meeste gevallen zit het reservewiel aan de achterkant van de auto. Dit kan zijn aan onderkant of in de kofferbak. Lees hier meer over als…

? Banden reparatie set nodig?

Wij adviseren u deze alleen in uiterste nood te gebruiken. Het waarom leest u hier meer over.

? Banden reparatie met een prop?

Een banden reparatie met een prop van de buitenkant is een noodreparatie. De enige juiste manier om een band te maken leest u hier meer over.

? Wanneer banden vernieuwen?

Het kan voorkomen dat een band niet meer te repareren is. O.a. door een gat aan de zijkant van de band of het doorrijden met een slappe band. Hoe een band het beste gemaakt kan worden lees u hier.

? Waar auto velgen kopen?

Verkeerde velgen zorgen voor een slecht rijgedrag. U kan ze ook overal onlinekopen waarbij de kans bestaat dat het verkeerd gaat. Wij adviseren u, hoe leest u hier verder.

? Welke velgen?

Het uitzoeken van de juiste autovelgen is niet eenvoudig. Om tot een juiste te komen, hebben we bij autovelgen te maken met de breedte, diameter, steekmaat, et waarde en/of de velg winterbestendig is. Velgen van verschillende auto’s zijn dus ook niet… Lees hier verder als u alles wil weten.

?️ Wat kosten autovelgen?

De prijzen van autovelgen is geheel afhankelijk van de grote en uw smaak. Wij adviseren u graag. Lees hier verder voor meer informatie.

? Wat kost een caravanstalling?

Dit is afhankelijk van de lengte van uw caravan. Lees er hier meer over.

⌚ Wanneer de caravanbanden vervangen.

Wij krijgen regelmatig vragen over het vervangen van de caravanbanden en wanneer dat nodig is. Het profiel van een caravanband slijt zelden helemaal af. Maar wist u dat de banden van uw caravan ook slijten als uw caravan stilstaat? Hier leest u daar meer over.

? Hoe oud mogen caravanbanden zijn?

Oudere caravanbanden verhogen het risico enorm op een klapband. Dit komt omdat de weekmakers in de banden na 6 jaar uitdrogen. Hierdoor komen er kleine haarscheurtjes in de band, waardoor snel het risico… Lees hier verder voor meer informatie.

Contact

Vragen?
Afspraak maken?
Neem dan contact met ons op:
Mail
T +31(0)499-372344
WhatsApp. +31(0)97013706649

Openingstijden

Ma t/m vrij: 08:30 - 12:00    13:00 - 17:00 uur

 

Vaco betitels Rons Bandencentrale als banden- en uitlijnspecialist pur sang.

check Naaf en wielschijf reiniging

checkSterk in afspraken

checkAl meer dan 50 jaar uw partner

checkMVO Plus

check Controle van uw banden 

         met een laserscanner

Ron en Stefan van Rons Bandencentrale

Jasper
Jasper
15:42 01 May 24
Erg goed, duidelijke uitleg over wat is gedaan en wat er was veranderd bij/door het uitlijnen. Een... aanrader.lees verder
Ssss
Ssss
12:48 23 Apr 24
Top service!!! Super vriendelijk en met open armen ontvangen!Stefan en de grote baas zijn de... beste mannen! Super nette zaak en er wordt altijd naar een oplossing gezocht! Bedankt en tot de volgende keer!Mvg Opel corsalees verder
Andreas
Andreas
17:21 04 Apr 24
Ik vertrek altijd met goed uitgebalanceerde banden en goed uitgelijnde auto's, ik kan ze ten... zeerste aanbevelen. Ook een prima plek als je eieren nodig hebt voor een taart of een omelet en tegelijkertijd je banden verwisselt.lees verder
Job van de Kamp
Job van de Kamp
11:11 08 Mar 24
Vandaag is mijn kever uit 1975 uitgelijnd.Top service, zeer vriendelijk en gemoedelijk.Kom hier... zeker terug.lees verder
Swift Vlog South Africa
Swift Vlog South Africa
14:41 28 Feb 24
Zeer tevreden over het werk van Stefan. Hij heeft alle 4 mijn banden vervangen, alle 4 de kleppen... vervangen en ook het bandenspanningscontrolesysteem gereset. Uitstekende service en echt goed geprijsd. Ik ga zeker nog een keer naar Ron's Bandencentrale Best.lees verder
stephano krielaart
stephano krielaart
16:18 20 Feb 24
Had vandaag een afspraak, super goed geholpen heel vriendelijk auto uitlijnen rijdt weer super heel... te vredelees verder
Chris van Ballekom
Chris van Ballekom
13:15 16 Feb 24
Echt hele goede bandenexperts en fijne mensen. Ze laten zien wat ze doen en zonodig corrigeren. Een... aanrader dus!!lees verder
Roel Van der Velde
Roel Van der Velde
10:48 08 Feb 24
Fantastisch en snel geholpen, vriendelijk en professioneel. Hier kom ik zeker terug
Cees de Waard
Cees de Waard
13:10 18 Jan 24
Ayold Zwaga
Ayold Zwaga
16:18 14 Dec 23
Dik 5 sterren...kundig advies en topservice...aanrader
Karol Nowak
Karol Nowak
16:27 05 Dec 23
Zelfs 1 is te veel voor hen. De wieluitlijning wordt niet maandelijks aangepast, alleen als de... ophanging beschadigd of gewijzigd is. Tijdens het bezoek aan deze 'werkplaats' werd de storing verdoezeld en niet gerepareerd. De klacht werd na zes weken na het bezoek niet geaccepteerd, toen het defect vóór het bezoek terugkeerde naar de staat. Terugbetaling? Vergeten! Niemand heeft mijn auto in deze tijd aangeraakt en ik heb geen enkel ongeval of situatie gehad die hun werk zou kunnen vernietigen. Het is fysiek onmogelijk, dus het was hun onnauwkeurigheid in de bediening. Ik raad ten zeerste af om van hun diensten gebruik te maken.|_/|_|Als ik binnenkort een ongeluk krijg? Dat was hun schuld...lees verder
Harm
Harm
20:27 03 Nov 23
Met de vraag voor winterbanden met bijpassende velgen, werd een set mat zwarte MAK (IT) Munchen... velgen in combinatie met de Continental WinterContact TS 860 S voorgesteld. Met de blackline een klasse combinatie!Bedankt voor opnieuw een goede en snelle service. Tot ziens in het nieuwe jaar!lees verder
ron_ron31822845
ron_ron31822845
18:54 27 Oct 23
Ben content met uitlijnen en de informatie .
Adrian Black
Adrian Black
18:08 10 Oct 23
Altijd goed werk geleverd, koffie en vriendelijke service, vriendelijke groeten!
Harrie van Zalingen
Harrie van Zalingen
09:23 26 Jul 23
Uitstekende service! Snel en betaalbaar de achterbanden vervangen!
Marco Bluekens
Marco Bluekens
09:59 19 Jul 23
Ron, bedankt voor de goede service. Wat andere niet is gelukt was voor jou geen probleem. Mijn auto... rijdt na het balanceren weer als een zonnetje. Dank je wel.Marcolees verder
Roel Noordhoek
Roel Noordhoek
14:46 18 Jul 23
Hans Derksen
Hans Derksen
10:21 07 Jul 23
Moderne apparatuur die je velgen zorgvuldig behandelt. Deskundig en klantvriendelijk. Mooie nette... werkplaats die aangeeft welke kwaliteit wordt nagestreefd.lees verder
Hans Van Gemert
Hans Van Gemert
20:05 25 Jun 23
Maniet H4E
Maniet H4E
14:24 02 May 23
Man van zijn vak! We hebben een 4-wheel drive met off roads Cooper Discovery banden en nog nooit zo... top gereden als nu! Geen trilling in het stuur meer en geen herrie, terwijl bij de vorige wissel bij Profile werd gezegd dat dat bij dit soort banden hoort: niet dus!! Wat een verschil???? Men houdt daar zo enorm van het vak dat zelfs de witte letters op de banden gepoetst werden en bovenop al deze expertise en klantvriendelijkheid ook nog als attentie een doosje eieren uit de streek mee gekregen. Wat een top bedrijf, wij blijven zeker klant!lees verder
Math B
Math B
19:56 26 Feb 23
Mijn oldtimer hier laten uitlijnen nadat er stuurbekrachtiging was ingebouwd. Na de eerste keer was... de auto nog wat nerveus. Gelukkig ben ik teruggegaan en is de auto opnieuw uitgelijnd met wat meer toespoor. Daarna stuurt de auto goed. Dit opnieuw uitlijnen was gratis. Serieus vakwerk. Aardige mensen. Enige nadeel voor mij is dat ik als klant niet in de werkplaats erbij mag zijn, ik doe dat liever wel normaal geaproken.lees verder
Theo de Brouwer
Theo de Brouwer
15:08 17 Jan 23
Auto laten uitlijnen,was nodig en dat bleek ook wel uit het keurige rapport dat ik mee kreeg. Zeer... duidelijke uitleg en een prettige behandeling. Zeer aan te bevelen,als het ooit weer nodig is,ga ik zeker daar terug. Gewoon top.lees verder
H. Palts
H. Palts
16:10 09 Jan 23
Vakmanschap in uitlijnen en balanceren!Stuur van mijn nieuwe Renault Arkana weer recht, iets wat... ze bij Renault garage niet voor elkaar hebben gekregen, hebben ze hier in een half uurtje in perfectie gedaan.Heb er 120 km voor gereden, maar het was dit rit waard en zal jullie zeker aanbevelen!!lees verder
Tim Schnitzler
Tim Schnitzler
23:54 26 Dec 22
Kwam bij Ron’s Bandencentrale terecht vanwege de goede reviews…Zeer vriendelijke mensen die liefde... voor hun vak hebben. Dat blijkt uit het weghalen van roest voor het hermonteren van de uitgebalanceerde banden. Toevoegen van een laagje vet zodat de velgen makkelijker te verwijderen zijn bij de volgende banden/velgen wissel. Werd zeer netjes gewerkt, zwarte loodjes gebruik bij zwarte velgen en voorzichtig met de auto omgegaan.Trilling bij 120km/u is verholpen. Na uitbalanceren van alle 4 de banen. Rechts voor zat een kleine afwijking. Prijs was rond de €70 a €80 en kreeg een doosje eieren als kerstgeschenk van de zaak.Mooi familiebedrijf. Kom hier zeker terug. Aanrader.VW Golf 7. 18 inch OEM velgen en Continental banden.lees verder
Eline van Gestel
Eline van Gestel
08:27 19 Nov 22
Altijd goede service! Winterbanden aangeschaft en laat altijd mijn seizoensbandenwissel hier doen.... Zeker aan te raden.lees verder
Willem van Lokven
Willem van Lokven
15:52 19 Sep 22
Ik kreeg onderweg een lekke band met mijn aanhangwagen. Na een telefoontje kon ik binnen een uur... geholpen worden. Zeer vriendelijk en goede service voor een eerlijke prijs. Ik zou hier zeker weer heen gaan mocht ik weer in de buurt zijn.lees verder
Ar Dl
Ar Dl
22:42 05 Aug 22
Ik zocht een reservewiel reparatieset voor mijn wagen, was moeilijk te vinden de juiste maat.... Stefan heeft mij zeer goed geholpen met een reserveset te bestellen. 8dagen levertijd. Na 4dagen band al beschikbaar. Zeer vlot en professioneel. Als ik ooit nieuwe velgen zoek, kom ik zeker eens bij jullie kijken, Bedanktlees verder
Leon
Leon
07:29 24 Jul 22
Nieuwe banden laten monteren onder mijn caravan. Caravan kon daar zelfs twee dagen blijven staan op... afgesloten terrein zodat ik niet extra op en neer hoefde. Keurig bedrijf en netjes en vriendelijk geholpen. Bedrijf wat klanten aan zich wil binden en geen ‘snelle handel’. Aanrader, ik kom hier zeker terug.lees verder
Hylke van den Boomen
Hylke van den Boomen
08:07 23 Jul 22
Nieuwe bandjes nodig voor een Daewoo Lanos uit 1998. Via de website een aanvraag gedaan, snel... reactie mogen ontvangen. De service was top, binnen kunnen wachten onder genot van een kopje koffie terwijl de banden vervangen werden. Aardig personeel, zeker een aanrader!lees verder
Rogier
Rogier
06:42 21 Jun 22
De Audi A4 laten uitlijnen, prima resultaat en bijbehorende uitleg gekregen. Bedankt, blij met de... verbetering van de wegligging 🙂lees verder
DC ML
DC ML
10:26 18 May 22
Vakmanschap, super service! Mensen die met je mee denken.
Markata
Markata
22:48 17 May 22
Heel mooie service. Veel beter dan in België. Hij neemt de tijd om zijn werk goed te doen en jou... het rijcomfort te geven dat je wagen je zou moeten geven. Hier kom ik zeker terug.lees verder
Wally Muller
Wally Muller
17:54 08 Apr 22
Vakgarage. Schoon, netjes te woord gestaan en uitleg van de werkzaamheden. Stuurkogel van mijn V60... D3 moest vervangen worden. Auto moest daarna uitgelijnd worden, binnen 3 kwartier klaar. Auto ligt nu rotsvast op de weg en zoekt niet meer z'n eigen weg. Stuur weer netjes in het midden. Ná afgerekend te hebben kreeg ik ook een doosje verse eieren cadeau. Top familiebedrijf. Ik weet nu waar ik de volgende keer weer naar toe moet.lees verder
Mans Wieten
Mans Wieten
16:43 16 Mar 22
Goed advies voor de banden keuze vriendelijk snel geholpen zeker een aanrader.
Martijn
Martijn
10:24 13 Mar 22
In eerste instantie ergens anders geweest om mijn auto uit te laten lijnen. Tot twee keer toe niet... fatsoenlijk gelukt; zogenaamd omdat er teveel speling op de stuurinrichting zou zitten.Ongeloofwaardig verhaal omdat de auto minder dan een maand eerder APK gekeurd was zonder opmerkingen.Dus naar Ron voor een second opinion.En na een half uur weer een strak sturende auto en een stuur dat recht staat!En natuurlijk.... de bandjes op spanning gebracht.Top gedaan en wat mij beteft het betere alternatief voor de fast fitters.*update 12-03-2022*Nadat ik zelf werkzaamheden aan de voorwielophanging van onze 940 had uitgevoerd had ik het gevoel dat de audio niet lekker meer spoorde.Dit werd bevestigd door Stefan. Nu alles weer goed afgesteld en de soep rijdt weer fantastisch.Ze zijn niet de goedkoopste maar wel de beste(?)lees verder
Edgar en Sheila van Strien
Edgar en Sheila van Strien
15:06 02 Feb 22
Vandaag mijn zomerbanden omgewisseld voor winterbanden. Zeer nette zaak, aardige mensen, goede... service en prijs ?! Reageert snel op je mail ?! Bedankt Ron’s Bandencentrale ??! Tot de volgende keer!lees verder
Maarten de Jong
Maarten de Jong
18:06 07 Jan 22
Top service en veel kennis van zaken! De auto rijdt weer als nieuw en zonder trillingen na... balanceren en uitlijnen.lees verder
Jan Willem Nuij
Jan Willem Nuij
12:17 16 Dec 21
Altijd snel en super service
Lisa Lisa
Lisa Lisa
13:41 02 Dec 21
Vandaag bij Ron’s bandenservice geweest. Problemen met de uitlijning en de balans van de... voorwielen. Stefan heeft het mooi opgelost. Ergens anders kregen ze het niet voor elkaar.Ik heb er een uur voor moeten rijden, maar dat had ik er graag voor over.Nu weer een goed rijdende auto zonder trillingen.Verder een net klein familie bedrijf. Aanrader.Ik kom zeker terug.lees verder
Mick Domselaar
Mick Domselaar
12:59 10 Nov 21
Geweldige service! kon meteen terecht! vriendelijk personeel!en niet duur!
Freek Versteijlen
Freek Versteijlen
15:51 05 Nov 21
Vriendelijk personeel, goede service en kwaliteit!
Walt Vervliet
Walt Vervliet
07:28 29 Oct 21
Vier nieuwe Bridgestone all season bandenVriendelijk, eerlijk, correct, gewoon top!Bedankt !
Hein Asveld
Hein Asveld
11:12 06 Sep 21
Setje nieuwe voorbanden en uitlijnen. Geweldig strak gedaan. Auto reed weer fantastisch.... Complimenten!!!!lees verder
Jacques Z4
Jacques Z4
17:21 12 Jul 21
Onlangs mijn BMW Z4 laten verlagen met Cobra verlagingsveren. Super resultaat, zowel optisch als... qua weggedrag. Vriendelijk te woord gestaan, goed advies en eerlijk ! uiteindelijk was het nog iets goedkoper dan de gemaakte offerte omdat er minder lang aan gewerkt was. Daarbij prima uitgelijnd en het stuur staat weer keurig recht. Aanrader !lees verder
Cemal Demir
Cemal Demir
09:06 19 Jun 21
Vandaag gezien reviews langs geweest voor uitlijnen van mijn golf: Vriendelijk, goed service en... advies, zaterdag open, goede prijs, veel ervaring, nette vertrouwbaar bedrijf.lees verder
Roel Hodzelmans
Roel Hodzelmans
13:45 08 Jun 21
Super contact gehad met beide heren, Stefan heeft daadwerkelijk aan mijn ML350 gewerkt. Mijn klacht... was dat ik tussen de 100 en 120 sterke trillingen voelde in het stuur, het pedaal en zelfs de stoel. Mijn Mercedes specialist heeft er meerdere pogingen aan gewaagd, maar Stefan heeft de trillingen er volledig uitgekregen. Ik ben heel erg tevreden.Buiten dat had mijn bezoek nog een extra bonus: de heren vertelden me dat het rubber dat op de auto lag geen all-season banden waren zoals ik dacht, maar winterbanden. Dat was erg schrikken, maar gelukkig is de specialist net zo geschrokken en vervangt de banden.Al met al dus EN kundig, EN pro-actief. Complimenten mannen!lees verder
Dennis Smits
Dennis Smits
10:48 17 Apr 21
6 maanden lang lopen stuntelen met mijn auto, meerdere bedrijven die de trilling er niet uit kregen... en het uitlijnen niet volledig hebben aangepakt. Vandaag bij Ron's geweest en deze heren hebben de problemen binnen een uur volledig opgelost, mij zien jullie terug, bedankt!lees verder
Paul van Roosmalen
Paul van Roosmalen
12:19 02 Apr 21
Goede service. Altijd vriendelijk. De netste werkplaats die ik ooit gezien heb. Laat hier graag... mijn banden in zomer en winter wisselen.lees verder
Harry & Leny J.
Harry & Leny J.
09:30 02 Apr 21
Altijd perfecte service en kwaliteit, echte klantvriendelijkheid zoals het hoort. Keurige prijs -... kwaliteit verhouding, dus zeker aan te raden! ??lees verder
Henrie Hoek
Henrie Hoek
06:55 20 Mar 21
Let op Niet alles gaat goed. Kan je zomaar € 1200,- kosten.Dit bedrijf houd geen toezicht op het... stallen van caravans,. Mijn vaste plaats was gedeeltelijk bezet. Op een andere plaats neergezet en met schade opgehaald .En als daar schade ontstaat is niemand thuis.Geen aanrader of je moet oude zooi hebben net als wat er nu staatlees verder
Martin Hoekstra
Martin Hoekstra
09:46 15 Mar 21
Super advies en service als het om banden en uitlijnen gaat.De geadviseerde en gemonteerde... Hancooks All Seasons zijn een fractie luidruchtiger maar hebben zich afgelopen sneeuw periode februari 2021 super gehouden en deden wat je mag verwachten.Dank je wel voor de super service.lees verder
Ronald Beer
Ronald Beer
14:22 20 Jan 21
Superzaak, altijd een goede normale prijs voor je banden. Goede service . Laat bandenwerk al jaren... hier doen en niet bij de dealer.lees verder
C.W.H. van der Steen
C.W.H. van der Steen
18:21 19 Jan 21
19-01-2021 heb ik mijn auto laten uitlijnen bij Ron's Banden en uitlijnen.Na vervanging onderdelen... van stuurinrichting was het nodig om te laten uitlijnen. Dat is ook zo gebeurd met een uitstekend resultaat. Met een keurig rapport erbij, en het stuur staat netjes recht. De kosten van 69,50 waren het helemaal waard. Bedrijf is aan te bevelen.lees verder
Rob Theunissen
Rob Theunissen
15:54 07 Jan 21
Snelle en duidelijke offerte op aanvraag via website. Afspraak op korte termijn kunnen maken voor 2... nieuwe banden. Lokale ondernemer met verstand van zaken. Prima prijs zonder verrassingen en extra posten.lees verder
Rob van Schaik
Rob van Schaik
15:29 15 Dec 20
Recent twee achterbanden laten vervangen Bridgestone run flat (275-30-20)Geen andere... bandencentrale durfde te beginnen aan deze klus, zonder aan te geven de 20 inch velg te beschadigen. Risico voor de eigenaar was de reactie.Maar Ron's Bandencentrale durfde deze klus wel aan. Met hun geavanceerde apparatuur en zorgvuldigheid zijn keurig twee nieuwe banden gemonteerd. Helemaal top mannen. Aanwinst voor Brabant.Kom zeker terug voor mijn voorbanden ....!lees verder
Hein van der Wielen
Hein van der Wielen
08:53 29 Sep 20
Vroeger ging ik altijd naar Kwikfit of een van de andere grote ketens. Maar na diverse keren mis te... grijpen (met een lekke band kun je niet dagen wachten of de regio door rijden op zoek naar een vrij plekje in de agenda) in 2018 voor het eerst bij toeval hier beland. Ik had een lekke band terwijl ik in de buurt stond. En ik moet zeggen: top service! Ze kwamen letterlijk een paar deuren verder bij mijn afspraak aanbellen om te overleggen wat ermee te doen. Sindsdien rijd ik graag een kwartiertje om voor ons onderhoud aan de bandjes. Vader en zoon weten altijd wel een plekje voor je te vinden om je te helpen als je eens een spoedje hebt zoals een lekke band (dat is bij Kwikfit serieus geen doen meer, die hebben nooit tijd op korte termijn is mijn ervaring). Eerlijk advies en een typische lokale middenstander ipv een grote keten. Bovendien heb ik niet het gevoel dat ik zoveel duurder uit ben als bij een van de grote ketens.Prima service, mega flexibel en eerlijke prijs.lees verder
Ron van Doorn
Ron van Doorn
08:40 19 Sep 20
Hier moet je zijn...... Moet je wat verder rijden? Doen!! Het is het meer dan waard!!Ik heb... voor mijn Tesla ge googled op verlagen. Kwamen heel veel hits voorbij.Maar ik zag de goede reviews van Ron's bandencentrale. Veel informatie over verlagen op hun website.Na een duidelijke offerte en telefonisch contact, voor deze TOP zaak gekozen. Kom zelf uit Dordrecht moest er wat verder voor rijden maar ik wil Ron en Stefan echt aanbevelen. Nemen de tijd, geven goede uitleg, zijn netjes.Persoonlijke aandacht, kwaliteit en ook belangrijk een goede prijs.Wat wil je nog meer.Bel deze jongens!lees verder
Meer beoordelingen
js_loader

Interessante Links
Contact
Ron's Bandencentrale
Oranjestraat 95
5682CB BEST
KVK: 92249566
BTW-nummer: NL.0049.4532.6B07
info@bandencentrale.nl
Bel  +31(0)499-372344

Privacy instellingen

Privacy Policy
Algemene Voorwaarden Consumenten
Algemene Voorwaarden Zakelijke Markt

    Wij steunen Needs for Children