+31(0)499-372344

Wanneer zomerbanden

Wanneer zomerbanden

Wanneer zomerbanden. Zodra het weer beter wordt, is het belangrijk om terug te wisselen naar zomerbanden. Die hebben een kortere remafstand bij warmere temperaturen. Daarnaast spaar je met zomerbanden ook het milieu, dankzij een lagere rolweerstand is de CO2-uitstoot lager. Ten slotte verbruik je met zomerbanden in de zomer tot 5% minder brandstof dan wanneer je de winterbanden niet vervangt. Al onze klanten die bij ons de banden of wielen opslaan wisselen terug na zomerbanden. Hierdoor is de veiligheid en het comfort altijd optimaal.

 

 

Wanneer zomerbanden – Bandenweken

Om automobilisten er op te wijzen dat het tijd is om de winterbanden om te wisselen voor zomerbanden heeft branchevereniging VACO de bandenwisselweken in het leven geroepen. Op het moment van het verzetten van de klok naar de zomertijd is het dan ook tijd voor zomerbanden. De bandenwisselweken zullen ondersteund worden door diverse radio commercials om automobilisten er op te attenderen dat het tijd is voor zomerbanden.

 

 

Wanneer zomerbanden en bij welke temperatuur

Zomerbanden horen gemonteerd te worden wanneer de gemiddelde dagtemperatuur hoger dan 7 graden is. Dit is een algemene regel. We praten niet over concrete tijdsintervallen, omdat het weer in het voorjaar wisselvallig is. Daarom raden we niet aan om zomerbanden al na een paar warmere dagen met een temperatuur boven 7 graden te monteren. Het is beter om te wachten wanneer het weer wat stabieler wordt en pas dan de banden te vervangen. Op die manier voorkom je temperaturen vlakbij het vriespunt waarmee je voor je eigen veiligheid zorgt.

 

 

Bandenopslag

Heeft u geen zin om zelf met vuile en zware banden te sjouwen? Dat snappen wij bij Ron’s Bandencentrale heel goed. Wij slaan uw banden en of wielen graag veilig voor u op in onze eigen opslagruimte. Tijdens de opslag zijn uw autobanden en velgen uiteraard verzekerd tegen diefstal en brand.
Nooit meer zorgen voor uw eigen opslag.

Contact

Vragen?
Afspraak maken?
Neem dan contact met ons op:
Mail
T +31(0)499-372344
WhatsApp. +31(0)97013706649

Openingstijden

Ma t/m vrij: 08:30 - 12:00    13:00 - 17:00 uur