+31(0)499-372344

Welke autobanden

 

Welke autobanden.


Dat is geen gemakkelijke keuze. Is de prijs leidend of ga je voor kwaliteit. Of de middenweg voor een goede prijs kwaliteit. Vervolgens zijn er vele merken die goede kwaliteit bieden. Autobanden bestaan niet alleen in allerlei maten maar ook in allerlei soorten. Zo heb je een All season band, een zomerband en een winterband. Bij het aanschaffen van een autoband moet je dus ook een keuze maken voor welk weertype de band bedoeld is. De banden hebben ieder hun eigen voor- en nadelen.

 

Welke autobanden, duurdere of goedkope

In veel gevallen zijn duurdere banden beter dan goedkope banden. Een aantal veelvoorkomende verschillen tussen goedkope- en dure autobanden. Een band bevat metaaldraad voor stevigheid. Ook wel canvas genoemd. Bij duurdere banden is het canvas vaak beter. Dat zorgt voor een stevigere autoband met vooral meer zijwaartse kracht. In bochten biedt de band dan meer stabiliteit en grip. Ook kan er verschil zitten tussen de kwaliteit van het rubber. Matige kwaliteit zorgt voor snelle slijtage, terwijl de grip ook te wensen over laat.

Welke autobanden, bandenmaat

Het is verstandig om bij het vervangen van banden dezelfde maat aan te houden die standaard onder de auto zitten. De maat, het draagvermogen en de snelheidscodering staan op de band vermeld. Deze informatie staat ook in het instructieboekje van de autofabrikant.
Het is vaak mogelijk om een andere maat banden of velgen (met een andere velgbreedte en/of velgdiameter) onder de auto te monteren. De totale wielomtrek, de velgdiameter plus de bandhoogte, moet ongeveer gelijk blijven. Bredere banden mogen bij het afslaan niet tegen de wielkast aankomen.
Een andere maat kan wel invloed hebben op:

  • Weggedrag
  • Comfort
  • Brandstofverbruik
  • ABS-systeem
  • Weergave van de snelheid kan op de snelheidsmeter minder juist worden weergeven.
Welke autobanden, op een nat wegdek

Op een nat wegdek hebben versleten banden meer afstand nodig om te stoppen. Regen vermindert ook de zichtbaarheid. Het risico van aquaplaning is ook aanzienlijk groter. Als het net heeft geregend na een lange droogte zullen het stof en de olie op de weg voor gladheid zorgen.  De remafstand op nat wegdek is drie keer langer dan op droog wegdek. Een autoband in goede conditie zal de regen snel afstoten langs het loopvlak weg van de contactzone met de weg. Laat dus regelmatig de diepte van uw loopvlak controleren. Hoe groter de diepte, hoe beter het vermogen om het water af te voeren. De minimale eis is 1,6 mm, maar onder de 2,5 mm heeft een band geen grip meer op een nat wegdek.

Welke autobanden, Ron’s Bandencentrale

Een autoband is opgebouwd uit 40 tot 50 componenten. Daar kan dus erg veel verschil in zijn. Al deze keuzes kan u het beste aan ons overlaten.
Ron’s Bandencentrale bestaat al sinds mei 1970 en hebben al tienduizenden mensen op weg geholpen.
Wij zorgen met al onze ervaring, voor de beste band tussen u en uw auto. Zo kan u weer veilig en comfortabel de weg op.

Contact

Vragen?
Afspraak maken?
Neem dan contact met ons op:
Mail
T +31(0)499-372344
WhatsApp. +31(0)97013706649

Openingstijden

Ma t/m vrij: 08:30 - 12:00    13:00 - 17:00 uur

 

Bent u bewust hoe de staat van uw banden is?
Maak hier een afspraak voor een gratis bandencheck!
Laden...