+31(0)499-372344

Klanten van jubilerend Ron’s Bandencentrale uit Best komen zelfs vanuit Leiden

Artikel uit het Eindhovens Dagblad. Klanten van jubilerend Ron’s Bandencentrale uit Best komen zelfs vanuit Leiden

 

BEST – ,,We maken beloftes en komen ze na”, zegt Ron Ramaekers van het jubilerende Bestse bedrijf Ron’s Bandencentrale.

Correspondente: Coco Spierings,

Het Bestse familiebedrijf Ron’s bandencentrale viert 1 mei zijn vijftigjarig jubileum. Ondanks dat ze gezien de huidige omstandigheden niet groots kunnen uitpakken, maken Ron Ramaekers en zijn zoon Stefan er toch een soort feestje van. ,,We versieren de boel wel met ballonnen hoor.”

Rons vader, Theo Ramaekers, startte in 1970 met het bedrijf. Wie uit Best komt kent het vast wel. Al vijftig jaar is de witte benzinepomp gevestigd aan de Oranjestraat 95 in Best. Over de jaren heen veel veranderd, maar het enthousiasme van de familie die het bandenbedrijf runt is er nooit minder op geworden.

 

Witte pomp

,,Ik ben zelf in september 1970 gestart in het bedrijf. Mijn vader Theo kocht het van iemand over”, vertelt Ron. ,,De witte pomp staat er al vanaf het begin.” Zijn zoon Stefan werkt nog niet zo lang bij zijn vader. ,,Echt ambitie had ik eigenlijk niet om in het bedrijf te stappen, maar door omstandigheden ben ik toch ingestapt. En nooit meer weggegaan omdat het ons beiden zo beviel”, zegt Stefan.

 

Subdealer van Opel, een v-snarenhandel, LPG-installaties inbouwen en zelfs een Texaco-pompstation. Het bedrijf heeft veel kanten gehad van het autovak, maar één is echt blijven hangen. ,,Een aantal jaar geleden merkte ik dat ik mijn energie niet kon verdelen over alle verschillende dingen. Ik besloot dat het beter was om te specialiseren. Echt kwaliteit en service gaan bieden op één gebied”, vertelt Ron. ,,Dat werd autobanden en uitlijnen. Sinds 2018 staan we zelfs in de top 3 van Nederland.”

 

Veel PS­V-trai­ners en spelers kwamen hier, maar ook Bassie van Adriaan hebben we hier aan de pomp gezien.

Stefan Ramaekers

Klanten komen zelfs vanuit Leiden. Stefan: ,,Dat je een klant helpt en vervolgens een Facebookberichtje krijgt dat ze een volgende keer graag vanuit Leiden weer naar Best rijden, ja dat is leuk om te lezen.” En bekendheden hebben ze ook vaak gezien. ,,Veel PSV-trainers en spelers, maar ook Bassie van Adriaan hebben we hier aan de pomp gezien.”

 

Instelling

Waar ze dat succes aan te danken hebben? Volgens Ron heeft dat te maken met hun instelling: ,,Toen ik zes jaar geleden ziek werd leerde ik hoe belangrijk het is om naar de positieve kant van het leven te blijven kijken. Die positiviteit probeer ik ook elke dag aan mijn klanten mee te geven.” Dat doen ze niet alleen door lokale stichtingen te steunen, zoals ‘Avondje Uit’ en ‘Carlo’s Momentjes’, maar ook in hun werk. ,,We maken beloftes en komen ze na, maar proberen de klant ook altijd wat extra’s mee te geven.”

Samen blikken ze terug op de mooiste momenten in het familiebedrijf. ,,Ik hielp vroeger al vaak mee met opa Theo en ons pap”, vertelt Stefan. ,,Een van de leukste momenten vond ik toen we op de Dulfkesmarkt stonden met Tim Coronel.” Zijn vader is het daar helemaal mee eens.

,,We zijn vooral dankbaar voor alle trouwe, vaste klanten die we hebben”, zegt Ron. ,,De leuke reacties die we krijgen en het vertrouwen in ons als vakmannen, dat betekent heel veel voor ons.”

 

Contact

Vragen?
Afspraak maken?
Neem dan contact met ons op:
Mail
T +31(0)499-372344
WhatsApp. +31(0)97013706649

Openingstijden

Ma t/m vrij: 08:30 - 12:00    13:00 - 17:00 uur

 

Interessante Links
Contact
Ron's Bandencentrale
Oranjestraat 95
5682CB BEST
KVK: 92249566
BTW-nummer: NL.0049.4532.6B07
info@bandencentrale.nl
Bel  +31(0)499-372344

Privacy instellingen

Privacy Policy
Algemene Voorwaarden Consumenten
Algemene Voorwaarden Zakelijke Markt

    Wij steunen Needs for Children