+31(0)499-372344

Oldtimer banden

Oldtimer banden, vervang ze tijdig

Het klinkt zo logisch dat je het bijna zou geloven: onder een oldtimer horen oude banden. Maar niets is minder waar. Oude banden zijn ronduit onveilig, ook onder een oldtimer. Dat komt omdat het rubber te hard is geworden, waardoor ze minder grip op het wegdek hebben. Ook kan de hardheid ervoor zorgen dat de band niet meer rond is. Daardoor ontstaat onbalans, wat te merken is door trillingen tijdens het rijden. Extra slijtage aan de banden, aan het onderstel en aan de schokbrekers is het gevolg.

Oldtimer banden kunnen ook uitdrogen. Er ontstaan dan haarscheurtjes, die de band flink verzwakken. En dat kan levensgevaarlijk zijn! Bij hoge snelheden kan een band tot wel 10% uitzetten. Bij een oldtimer band met haarscheurtjes is dan het gevaar van een klapband levensgroot.

Blijf niet rondrijden op oude of uitgedroogde oldtimerbanden, maar vervang ze op tijd. Voor uw veiligheid en voor het behoud van uw oldtimer.

Gratis bandencheck, ook voor oldtimer banden

Om zeker te weten of uw oldtimer banden nog een seizoen meekunnen, kunt u gebruik maken van onze unieke service, de gratis bandencheck. Meld je hiervoor aan via email of bel +31(0)499 – 372344.

 

Welke oldtimer banden bij Rons Bandencentrale

 

Nieuwe oldtimer banden, ook met witte rand

Zijn uw oldtimer banden aan vervanging toe, dan kiezen wij samen met u de banden die het meest geschikt zijn voor uw oldtimer. Dat kunnen geheel zwarte banden zijn, maar ook oldtimer banden met een witte rand. Deze geven uw auto een extra nostalgische uitstraling. Wij leveren voor iedere oldtimer de beste banden, betaalbaar en van hoge kwaliteit. Van merken die erom bekend staan dat ze goede oldtimer banden produceren. Overigens zijn banden met witte rand niet geschikt om op moderne auto’s te monteren. Ze zijn speciaal gemaakt voor oldtimers.

 

Nieuwe oldtimer banden en uitlijnen

Wij adviseren u om na montage van nieuwe oldtimer banden, uw auto te laten uitlijnen. Dat is gewenst om uw oldtimer koersvast te laten rijden. Een goed uitgelijnde auto zorgt ook voor minder slijtage aan de banden, een betere wegligging en een lager brandstofverbruik. Het uitlijnen van een oldtimer vraagt wel vakmanschap. Laat dat vakmanschap nou net bij ons hoog in het vaandel staan.

Wilt u meer informatie over nieuwe oldtimer banden en over onze uitlijnservice? Stuur ons dan een email of bel +31(0)499 – 372344.

Wat kunt u zelf doen voor het behoud van uw oldtimer banden?

Nieuwe banden kosten best wat geld, het is dus belangrijk dat ze zo lang mogelijk meegaan. Daar kunt u zelf het een en ander aan doen:

  • Zorg dat de banden de juiste spanning hebben. Controleer de bandenspanning dus regelmatig. Banden met een 30% te lage spanning slijten twee keer zo hard als banden met de juiste spanning. Bovendien is de wegligging dan slechter, rijdt u minder zuinig en stoot uw oldtimer meer CO2 uit.
  • In de winter zult u uw oldtimer waarschijnlijk minder vaak of helemaal niet gebruiken. Laat hem dan niet te lang stilstaan op zijn banden. Dan ontstaan er namelijk vlakke stukken op de banden. Verrijd uw oldtimer daarom regelmatig of zet hem op bokken, met de wielen vrij van de grond.
Contact

Vragen?
Afspraak maken?
Neem dan contact met ons op:
Mail
T +31(0)499-372344
WhatsApp. +31(0)97013706649

et-
Openingstijden

Ma t/m vrij: 08:30 - 12:00    13:00 - 17:00 uur
Zaterdag:   08:30 - 12:00 uur

 

Vaco betitels Rons Bandencentrale als banden- en uitlijnspecialist pur sang.

check Naaf en wielschijf reiniging

checkSterk in afspraken

checkAl 50 jaar uw partner

checkMVO Plus

check Controle van uw banden 

         met een laserscanner

 

 

Ron en Stefan van Rons Bandencentrale

Klik op de regel om een review te schrijven op Google.

 

Wat klanten over ons zeggen:

Hein Asveld
Hein Asveld
11:12 06 Sep 21
Setje nieuwe voorbanden en uitlijnen. Geweldig strak gedaan. Auto reed weer fantastisch. Complimenten!!!!
Jacques Z4
Jacques Z4
17:21 12 Jul 21
Onlangs mijn BMW Z4 laten verlagen met Cobra verlagingsveren. Super resultaat, zowel optisch als qua weggedrag. Vriendelijk te woord gestaan, goed advies en eerlijk ! uiteindelijk was het nog iets goedkoper dan de gemaakte offerte omdat er minder lang aan gewerkt was. Daarbij prima uitgelijnd en het stuur staat weer keurig recht. Aanrader !
Cemal Demir
Cemal Demir
09:06 19 Jun 21
Vandaag gezien reviews langs geweest voor uitlijnen van mijn golf: Vriendelijk, goed service en advies, zaterdag open, goede prijs, veel ervaring, nette vertrouwbaar bedrijf.
Roel Hodzelmans
Roel Hodzelmans
13:45 08 Jun 21
Super contact gehad met beide heren, Stefan heeft daadwerkelijk aan mijn ML350 gewerkt. Mijn klacht was dat ik tussen de 100 en 120 sterke trillingen voelde in het stuur, het pedaal en zelfs de stoel. Mijn Mercedes specialist heeft er meerdere pogingen aan gewaagd, maar Stefan heeft de trillingen er volledig uitgekregen. Ik ben heel erg tevreden. Buiten dat had mijn bezoek nog een extra bonus: de heren vertelden me dat het rubber dat op de auto lag geen all-season banden waren zoals ik dacht, maar winterbanden. Dat was erg schrikken, maar gelukkig is de specialist net zo geschrokken en vervangt de banden. Al met al dus EN kundig, EN pro-actief. Complimenten mannen!
Dennis Smits
Dennis Smits
10:48 17 Apr 21
6 maanden lang lopen stuntelen met mijn auto, meerdere bedrijven die de trilling er niet uit kregen en het uitlijnen niet volledig hebben aangepakt. Vandaag bij Ron's geweest en deze heren hebben de problemen binnen een uur volledig opgelost, mij zien jullie terug, bedankt!
Paul van Roosmalen
Paul van Roosmalen
12:19 02 Apr 21
Goede service. Altijd vriendelijk. De netste werkplaats die ik ooit gezien heb. Laat hier graag mijn banden in zomer en winter wisselen.
Harry & Leny J.
Harry & Leny J.
09:30 02 Apr 21
Altijd perfecte service en kwaliteit, echte klantvriendelijkheid zoals het hoort. Keurige prijs - kwaliteit verhouding, dus zeker aan te raden! 👍🏻
Henrie Hoek
Henrie Hoek
06:55 20 Mar 21
Let op Niet alles gaat goed. Kan je zomaar € 1200,- kosten. Dit bedrijf houd geen toezicht op het stallen van caravans,. Mijn vaste plaats was gedeeltelijk bezet. Op een andere plaats neergezet en met schade opgehaald . En als daar schade ontstaat is niemand thuis. Geen aanrader of je moet oude zooi hebben net als wat er nu staat
Martin Hoekstra
Martin Hoekstra
09:46 15 Mar 21
Super advies en service als het om banden en uitlijnen gaat. De geadviseerde en gemonteerde Hancooks All Seasons zijn een fractie luidruchtiger maar hebben zich afgelopen sneeuw periode februari 2021 super gehouden en deden wat je mag verwachten. Dank je wel voor de super service.
Ronald Beer
Ronald Beer
14:22 20 Jan 21
Superzaak, altijd een goede normale prijs voor je banden. Goede service door vader en/of zoon. Laat bandenwerk al jaren hier doen en niet bij de dealer.
C.W.H. van der Steen
C.W.H. van der Steen
18:21 19 Jan 21
19-01-2021 heb ik mijn auto laten uitlijnen bij Ron's Banden en uitlijnen. Na vervanging onderdelen van stuurinrichting was het nodig om te laten uitlijnen. Dat is ook zo gebeurd met een uitstekend resultaat. Met een keurig rapport erbij, en het stuur staat netjes recht. De kosten van 69,50 waren het helemaal waard. Bedrijf is aan te bevelen.
Rob Theunissen
Rob Theunissen
15:54 07 Jan 21
Snelle en duidelijke offerte op aanvraag via website. Afspraak op korte termijn kunnen maken voor 2 nieuwe banden. Lokale ondernemer met verstand van zaken. Prima prijs zonder verrassingen en extra posten.
Rob van Schaik
Rob van Schaik
15:29 15 Dec 20
Recent twee achterbanden laten vervangen Bridgestone run flat (275-30-20) Geen andere bandencentrale durfde te beginnen aan deze klus, zonder aan te geven de 20 inch velg te beschadigen. Risico voor de eigenaar was de reactie. Maar Ron's Bandencentrale durfde deze klus wel aan. Met hun geavanceerde apparatuur en zorgvuldigheid zijn keurig twee nieuwe banden gemonteerd. Helemaal top mannen. Aanwinst voor Brabant. Kom zeker terug voor mijn voorbanden ....!
Hein van der Wielen
Hein van der Wielen
08:53 29 Sep 20
Vroeger ging ik altijd naar Kwikfit of een van de andere grote ketens. Maar na diverse keren mis te grijpen (met een lekke band kun je niet dagen wachten of de regio door rijden op zoek naar een vrij plekje in de agenda) in 2018 voor het eerst bij toeval hier beland. Ik had een lekke band terwijl ik in de buurt stond. En ik moet zeggen: top service! Ze kwamen letterlijk een paar deuren verder bij mijn afspraak aanbellen om te overleggen wat ermee te doen. Sindsdien rijd ik graag een kwartiertje om voor ons onderhoud aan de bandjes. Vader en zoon weten altijd wel een plekje voor je te vinden om je te helpen als je eens een spoedje hebt zoals een lekke band (dat is bij Kwikfit serieus geen doen meer, die hebben nooit tijd op korte termijn is mijn ervaring). Eerlijk advies en een typische lokale middenstander ipv een grote keten. Bovendien heb ik niet het gevoel dat ik zoveel duurder uit ben als bij een van de grote ketens. Prima service, mega flexibel en eerlijke prijs.
Volgende beoordelingen
et-
Interessante Links
et-w
Contact

Ron's Bandencentrale
Oranjestraat 95
5682CB BEST
KVK: 66792061
info@bandencentrale.nl
Bel  +31(0)499-372344

Privacy instellingen

Privacy Policy
Algemene Voorwaarden Consumenten
Algemene Voorwaarden Zakelijke Markt

Wij steunen Needs for Children