TPMS bandenspanning sensoren

TPMS bandenspanning sensoren: Wat is een TPMS sensor

TPMS is de afkorting voor Tyre Pressure Monitoring Systems, oftewel, bandenspanningscontrole. Dit systeem houdt de bandenspanning in de gaten en geeft de bestuurder een signaal op het dashboard wanneer de bandenspanning bij één of meerdere banden te laag is. Autofabrikanten kunnen gebruik maken van 2 verschillende systemen TPMS bandenspanning sensoren.

Wilt u meer weten over TPMS bandenspanning sensoren? Neem dan gerust contact met ons op via mail of bel +31(0)499-372344.

TPMS bandenspanning sensoren : Wanneer TPMS verplicht

Sinds november 2014 geldt een verplichting voor TPMS bandenspanning sensoren voor alle nieuwe automodellen. De verplichting was er al sinds 1 november 2012 voor nieuwe modellen die destijds op de markt werden gebracht. Sinds 2015 wordt een voertuig afgekeurd als het TPMS systeem niet werkt, indien van toepassing. Als u een set winterwielen heeft, bent u ook verplicht om daar TPMS bandenspanning sensoren in te hebben.  Dit is op basis van de Europese norm 2010/48EC.

Krijgt u een TPMS waarschuwing in uw dashboard? Neem dan gerust contact met ons op via mail of bel +31(0)499-372344.

 

TPMS bandenspanning sensoren:  Hoe werkt TPMS

Controle lampje bandenspanning bij Rons Bandencentrale

 Het systeem moet de bestuurder waarschuwen als de spanning in één of meerdere banden meer dan 20% onder de vereiste spanning komt. 

Bij een 20% te lage bandenspanning:

  • Vermindert de levensduur van de band met 30%
  • Verhoogt de kans op schade aan de band met 25%
  • Verhoogt het brandstofverbruik met 3%

TPMS bandenspanning sensoren: Voordelen TPMS sensor

Met de juiste bandenspanning slijten uw banden minder snel. Dankzij de tijdige waarschuwing van de TPMS bandenspanning sensoren, kunt u snel wat aan de spanningsverlies laten doen. Dit is niet alleen goed voor de grip en veiligheid, maar ook voor de levensduur van uw banden. 30% te lage bandenspanning betekent 50% meer slijtage. Wilt u nieuwe velgen kopen? Onze velgen zijn exclusief TPMS bandenspannings sensoren.

Wij helpen u snel weer veilig op weg en kunnen uw TPMS  bandenspannig sensoren testen. Neem gerust contact met ons op via mail of bel +31(0)499-372344.

Contact

Vragen?
Afspraak maken?
Neem dan contact met ons op:
Mail
T +31(0)499-372344

et-
Openingstijden

Ma t/m vrij:  08.30 tot 17.00 uur
Zaterdag:    08.30 tot 12.00 uur

Tankstation: 07.00 tot 21.00 uur


Ron's Bandencentrale :

 

check Gratis uw banden op spanning

checkSterk in afspraken

checkSinds 1970

checkConcurrerende  prijzen

check Unieke banden laserscanner

Ron en Stefan van Rons Bandencentrale

Klik hier om een review te schrijven op Google.

Wat klanten over ons zeggen:

noud collombon
noud collombon
18:38 10 Oct 19
Na goed advies van Ron's Bandencentrale is mijn auto voorzien van 4 nieuwe 4-seizoen banden. TOP bedrijf!
Mieke Sanders
Mieke Sanders
09:10 03 Oct 19
Goede garage met handig benzine pomp en stalling erbij.
Tom Kievit
Tom Kievit
15:36 02 Sep 19
Prima service, denkt mee en is vindingrijk. Zeker een aanrader, ik kom nog nog eens terug voor banden.
Huib van Heek
Huib van Heek
17:06 30 Aug 19
Op onze eerste vakantiedag richting Zuid Italië, leek onze camper steeds meer op een truttenschudder, maar dan echt letterlijk. Onderweg even gegoogled en daar werd Ron's Bandencentrale in Best aanbevolen! Wij ernaar toe.... Binnen een uur stonden we zeer tevreden klaar om onze reis te vervolgen. Uitstekend geholpen !!! Bobbels op de beide voorbanden! Maar nu met 4 nieuwe banden weer op weg! Bedankt voor de vlugge afhandeling!!
Ilse Schevers
Ilse Schevers
16:00 10 Jul 19
Super service. Erg vriendelijke en meedenkende mensen. Zeker een aanrader, dik tevreden! Bedankt Stefan.
richard Van Maurik
richard Van Maurik
11:38 09 Apr 19
Vandaag me golf GTD laten uitlijnen hier...daar waar een ander faalde staat me auto weer super strak op de weg. Bedankt heren ben dik tevreden!
klaas k
klaas k
17:53 09 Mar 19
Wat ze bij 2 verschillende Mercedes-Benz dealers niet voor elkaar kregen is hier gelukt. Een perfect uitgelijnde auto en het stuur recht !!! Hier krijg je top service van mannen met passie voor wat ze doen.
Lisanne Dirksen
Lisanne Dirksen
20:45 21 Feb 19
Vandaag mijn auto laten uitlijnen bij Ron's bandenservice Best. Ik ben zeer tevreden. Deze twee mannen hebben mij erg geholpen en alles duidelijk uitgelegd. Daarnaast was ik tevreden met de prijs. Via de telefoon had ik de uiterste prijs gehoord. Uiteindelijk is de prijs bijna 30 euro lager uitgevallen. Kortom, zeer tevreden en ik zal dit bedrijf zeker aanraden!
anton segers
anton segers
09:33 13 Feb 19
07-02-2019 BMW maakt rijden geweldig maar...........dan moet je wel bij Ron's autobanden Centrale je wielen laten uitlijnen. Hier proef je de specialisatie en passie van vader op zoon. Goede service en resultaat. Aflevering van de auto als ze zelf hiervan overtuigd zijn middels een proefrit. Beter kun je niet verwachten. In de verplichte wachtruimte kun je van een kop lekkere koffie genieten (Gratis natuurlijk!!) en je wachttijd doorbrengen met de leesmap. Wat wil je nog meer? Meer verlangen kun je niet bij Ron's autobanden Centrale in Best. Daarom van harte door mij aanbevolen. Dank Ron's autobanden Centrale ook jullie maken BMW rijden geweldig!!!
Bobbreede
Bobbreede
09:25 21 Dec 18
Ben al jaren tevreden en zo ook dit jaar weer! Wilde graag 4 nieuwe banden hebben maar had geen idee welke. Ik kreeg deskundig advies en werd zoals altijd uiterst vriendelijk geholpen! Bedankt!!!
Martijn
Martijn
10:36 02 Nov 18
In eerste instantie ergens anders geweest om mijn auto uit te laten lijnen. Tot twee keer toe niet fatsoenlijk gelukt; zogenaamd omdat er teveel speling op de stuurinrichting zou zitten. Ongeloofwaardig verhaal omdat de auto minder dan een maand eerder APK gekeurd was zonder opmerkingen. Dus naar Ron voor een second opinion. En na een half uur weer een strak sturende auto en een stuur dat recht staat! En natuurlijk.... de bandjes op spanning gebracht. Top gedaan en wat mij beteft het betere alternatief voor de fast fitters.
Jan Willem Nuij
Jan Willem Nuij
08:10 13 Dec 17
Top service!!
Volgende beoordelingen
et-
Interessante Links
et-w
Contact

Wij steunen Needs for Children

Cookies, AVG & Privacy Policy

Om de website goed te kunnen gebruiken zijn cookies noodzakelijk. Bij het gebruik van onze website ga je akkoord met (delen van) onze privacy verklaring.

Sluiten
Instellingen