+31(0)499-372344

Winterbanden

Winterbanden

Winterbanden zijn onmisbaar als je in de winter dagelijks je auto gebruikt of als je op wintersport gaat, of allebei. Je remweg wordt er aanzienlijk korter door en je hebt een betere grip op besneeuwde wegen. Ook op koude dagen zonder sneeuw bewijst de winterband zijn nut. Als de temperatuur onder de zeven graden uitkomt presteert een winterband duidelijk beter dan een zomerband, of het nu regent of niet. Dat komt door het zachtere rubber en het speciale profiel, die samen zorgen voor een betere grip. Het profiel moet wel minstens 4 mm diep zijn, anders verliezen de winterbanden hun werking. In veel landen is een profieldiepte van minimaal 4 mm ook verplicht.

 

Winterbanden in Nederland

Winterse omstandigheden komen in Nederland niet vaak voor, maar ze zijn er wel degelijk. Neem geen risico en kies voor winterbanden in de periode van november t/m maart als u de auto gebruikt voor woon-werk verkeer of voor uw werk. Duurder dan enkel zomerbanden is het niet, want door winterbanden te gebruiken gaan uw zomerbanden langer mee. Dit zijn de voordelen van het gebruik van winterbanden in Nederland:

 • Een betere grip op de weg bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Minder kans op aquaplaning door een betere waterafvoer.
 • Een betere wegligging in de bochten.
 • Een 10% kortere remweg bij winterse omstandigheden.
 • Uitstekende tractie in de sneeuw.
 • Minder kans op schade door een ongeval, wat ook gunstig kan zijn voor uw verzekeringspremie.
 • Een set winterbanden en een set zomerbanden gaan samen even lang mee als twee sets zomerbanden.

Winterbanden in het buitenland

De regelgeving omtrent winterbanden varieert per land. In veel landen geldt net als in Nederland het advies, maar niet de verplichting om bij winterse omstandigheden winterbanden te gebruiken. In andere landen, zoals Duitsland, zijn winterbanden wel verplicht. Winterbanden moeten in Duitsland voorzien zijn van het sneeuwvlok symbool of het M+R symbool. Het M+R symbool is tot oktober 2024 toegestaan voor banden die voor 2018 geproduceerd zijn. Hoe oud een band is kunt u zien aan de DOT-code op de band (DOT staat voor Department Of Transportation). De laatste vier cijfers van deze code geven de week en het jaar van productie aan.

Winterbanden Rons Bandencentrale

Winterbanden bij Ron’s Bandencentrale

Wij verkopen alleen merken winterbanden die zich in de praktijk bewezen hebben. Zo garanderen wij dat u optimaal voorbereid op winterse omstandigheden de weg op gaat. Ook het bandenlabel is hierbij van belang. Als u winterbanden laat monteren, zijn dat altijd 4 banden. Rijden op verschillende types banden is geen optie, omdat er dan door het verschil in grip onvoorspelbaar weggedrag ontstaat. Als u nieuwe banden koopt, adviseren wij u meteen een controle te laten doen op de uitlijning van uw auto. Zo zorgen wij ervoor dat u veilig de weg op gaat!

Koopt u winterbanden bij ons, dan profiteert u van onze complete service:

 • Wij monteren de winterbanden voor u,
 • We balanceren van de wielen na montage,
 • U profiteert van onze unieke naaf- en wielschijfreiniging,
 • We doen een visuele uitlijncontrole (uitlijnen is optioneel),
 • Onze prijzen zijn inclusief btw, verwijderingsbijdrage en 1 jaar garantie.

Heeft u vragen of wilt u advies bij het aanschaffen van winterbanden voor uw auto? Neem gerust contact met ons op via email of bel +31(0)499 – 372 344.

Bandenwissel en bandenopslag

Graag verzorgen wij voor u de bandenwissel van zomer- naar winterbanden in het najaar en de wissel van winter- naar zomerbanden in het voorjaar. Ook heeft u de optie om de set banden die u niet gebruikt te bewaren in onze bandenopslag. In deze opslag zijn uw banden verzekerd en worden ze bewaard onder optimale omstandigheden.

MSW velg Rons Bandencentrale

Velgen voor uw winterbanden

Bij de aanschaf van winterbanden is het de moeite waard om te overwegen om daar ook een extra set velgen bij aan te schaffen. Wij weten welke stalen of lichtmetalen geschikt zijn voor uw auto en voor winterse omstandigheden. Uiteraard adviseren wij u graag bij uw aankoop. Ook kunnen wij uw kostbare velgen na het winterseizoen voor u reinigen.

Verkeersbord winterbanden

Winterbanden en sneeuwkettingen.

Behalve het gebruik van winterbanden is het in sommige landen ook verplicht om sneeuwkettingen bij te hebben. Waar die gebruikt moeten worden wordt dan vaak aangegeven door verkeersborden. Ook sneeuwkettingen koopt u bij Ron’s Bandencentrale. Wij weten welke geschikt zijn voor uw auto.

Alternatief: all-season banden

Rijdt u weinig en heeft u de optie om uw auto te laten staan als het sneeuwt, dan vormen all-season banden waarschijnlijk een goed alternatief voor zomer- en winterbanden. Ook hier adviseren wij u graag over.

Contact

Vragen?
Afspraak maken?
Neem dan contact met ons op:
Mail
T +31(0)499-372344
WhatsApp. +31(0)97013706649

et-
Openingstijden

Ma t/m vrij: 08:30 - 12:00    13:00 - 17:00 uur
Zaterdag:   08:30 - 12:00 uur

 

Vaco betitels Rons Bandencentrale als banden- en uitlijnspecialist pur sang.

check Naaf en wielschijf reiniging

checkSterk in afspraken

checkAl 50 jaar uw partner

checkMVO Plus

check Controle van uw banden 

         met een laserscanner

 

 

Ron en Stefan van Rons Bandencentrale

Klik op de regel om een review te schrijven op Google.

 

Wat klanten over ons zeggen:

Hein Asveld
Hein Asveld
11:12 06 Sep 21
Setje nieuwe voorbanden en uitlijnen. Geweldig strak gedaan. Auto reed weer fantastisch. Complimenten!!!!
Jacques Z4
Jacques Z4
17:21 12 Jul 21
Onlangs mijn BMW Z4 laten verlagen met Cobra verlagingsveren. Super resultaat, zowel optisch als qua weggedrag. Vriendelijk te woord gestaan, goed advies en eerlijk ! uiteindelijk was het nog iets goedkoper dan de gemaakte offerte omdat er minder lang aan gewerkt was. Daarbij prima uitgelijnd en het stuur staat weer keurig recht. Aanrader !
Cemal Demir
Cemal Demir
09:06 19 Jun 21
Vandaag gezien reviews langs geweest voor uitlijnen van mijn golf: Vriendelijk, goed service en advies, zaterdag open, goede prijs, veel ervaring, nette vertrouwbaar bedrijf.
Roel Hodzelmans
Roel Hodzelmans
13:45 08 Jun 21
Super contact gehad met beide heren, Stefan heeft daadwerkelijk aan mijn ML350 gewerkt. Mijn klacht was dat ik tussen de 100 en 120 sterke trillingen voelde in het stuur, het pedaal en zelfs de stoel. Mijn Mercedes specialist heeft er meerdere pogingen aan gewaagd, maar Stefan heeft de trillingen er volledig uitgekregen. Ik ben heel erg tevreden. Buiten dat had mijn bezoek nog een extra bonus: de heren vertelden me dat het rubber dat op de auto lag geen all-season banden waren zoals ik dacht, maar winterbanden. Dat was erg schrikken, maar gelukkig is de specialist net zo geschrokken en vervangt de banden. Al met al dus EN kundig, EN pro-actief. Complimenten mannen!
Dennis Smits
Dennis Smits
10:48 17 Apr 21
6 maanden lang lopen stuntelen met mijn auto, meerdere bedrijven die de trilling er niet uit kregen en het uitlijnen niet volledig hebben aangepakt. Vandaag bij Ron's geweest en deze heren hebben de problemen binnen een uur volledig opgelost, mij zien jullie terug, bedankt!
Paul van Roosmalen
Paul van Roosmalen
12:19 02 Apr 21
Goede service. Altijd vriendelijk. De netste werkplaats die ik ooit gezien heb. Laat hier graag mijn banden in zomer en winter wisselen.
Harry & Leny J.
Harry & Leny J.
09:30 02 Apr 21
Altijd perfecte service en kwaliteit, echte klantvriendelijkheid zoals het hoort. Keurige prijs - kwaliteit verhouding, dus zeker aan te raden! 👍🏻
Henrie Hoek
Henrie Hoek
06:55 20 Mar 21
Let op Niet alles gaat goed. Kan je zomaar € 1200,- kosten. Dit bedrijf houd geen toezicht op het stallen van caravans,. Mijn vaste plaats was gedeeltelijk bezet. Op een andere plaats neergezet en met schade opgehaald . En als daar schade ontstaat is niemand thuis. Geen aanrader of je moet oude zooi hebben net als wat er nu staat
Martin Hoekstra
Martin Hoekstra
09:46 15 Mar 21
Super advies en service als het om banden en uitlijnen gaat. De geadviseerde en gemonteerde Hancooks All Seasons zijn een fractie luidruchtiger maar hebben zich afgelopen sneeuw periode februari 2021 super gehouden en deden wat je mag verwachten. Dank je wel voor de super service.
Ronald Beer
Ronald Beer
14:22 20 Jan 21
Superzaak, altijd een goede normale prijs voor je banden. Goede service door vader en/of zoon. Laat bandenwerk al jaren hier doen en niet bij de dealer.
C.W.H. van der Steen
C.W.H. van der Steen
18:21 19 Jan 21
19-01-2021 heb ik mijn auto laten uitlijnen bij Ron's Banden en uitlijnen. Na vervanging onderdelen van stuurinrichting was het nodig om te laten uitlijnen. Dat is ook zo gebeurd met een uitstekend resultaat. Met een keurig rapport erbij, en het stuur staat netjes recht. De kosten van 69,50 waren het helemaal waard. Bedrijf is aan te bevelen.
Rob Theunissen
Rob Theunissen
15:54 07 Jan 21
Snelle en duidelijke offerte op aanvraag via website. Afspraak op korte termijn kunnen maken voor 2 nieuwe banden. Lokale ondernemer met verstand van zaken. Prima prijs zonder verrassingen en extra posten.
Rob van Schaik
Rob van Schaik
15:29 15 Dec 20
Recent twee achterbanden laten vervangen Bridgestone run flat (275-30-20) Geen andere bandencentrale durfde te beginnen aan deze klus, zonder aan te geven de 20 inch velg te beschadigen. Risico voor de eigenaar was de reactie. Maar Ron's Bandencentrale durfde deze klus wel aan. Met hun geavanceerde apparatuur en zorgvuldigheid zijn keurig twee nieuwe banden gemonteerd. Helemaal top mannen. Aanwinst voor Brabant. Kom zeker terug voor mijn voorbanden ....!
Hein van der Wielen
Hein van der Wielen
08:53 29 Sep 20
Vroeger ging ik altijd naar Kwikfit of een van de andere grote ketens. Maar na diverse keren mis te grijpen (met een lekke band kun je niet dagen wachten of de regio door rijden op zoek naar een vrij plekje in de agenda) in 2018 voor het eerst bij toeval hier beland. Ik had een lekke band terwijl ik in de buurt stond. En ik moet zeggen: top service! Ze kwamen letterlijk een paar deuren verder bij mijn afspraak aanbellen om te overleggen wat ermee te doen. Sindsdien rijd ik graag een kwartiertje om voor ons onderhoud aan de bandjes. Vader en zoon weten altijd wel een plekje voor je te vinden om je te helpen als je eens een spoedje hebt zoals een lekke band (dat is bij Kwikfit serieus geen doen meer, die hebben nooit tijd op korte termijn is mijn ervaring). Eerlijk advies en een typische lokale middenstander ipv een grote keten. Bovendien heb ik niet het gevoel dat ik zoveel duurder uit ben als bij een van de grote ketens. Prima service, mega flexibel en eerlijke prijs.
Volgende beoordelingen
et-
Interessante Links
et-w
Contact

Ron's Bandencentrale
Oranjestraat 95
5682CB BEST
KVK: 66792061
info@bandencentrale.nl
Bel  +31(0)499-372344

Privacy instellingen

Privacy Policy
Algemene Voorwaarden Consumenten
Algemene Voorwaarden Zakelijke Markt

Wij steunen Needs for Children