+31(0)499-372344

Bandencheck

Gratis bandencheck, maak een afspraak!

Wist u dat u bij Ron’s Bandencentrale terecht kunt voor een gratis bandencheck? Bij deze bandenscan controleren wij gratis uw banden, visueel en met onze professionele laserscanner. U krijgt van ons een uitgebreid rapport, met daarin de uitslag inclusief uitleg over de volgende onderwerpen:

 • De profieldiepte over de volle breedte
 • Het slijtagepatroon van de banden
 • Uitdroging van de banden
 • De ouderdom van de banden
 • De uitlijning van de banden
Bandencheck

Wanneer is het tijd voor een bandencheck?

Dat banden versleten zijn, uit zich vaak in het rijgedrag en kan ook blijken uit een visuele inspectie. Bemerkt u een van de volgende zaken?

 • Een scheef aflopend banden profiel
 • Weinig profiel diepte
 • Uw auto maakt veel geluid tijdens het rijden
 • Droogtescheuren in de wang van de band
 • Uw banden zijn ouder dan zes jaar
 • Beschadigingen aan de zijkant van de banden, bijvoorbeeld door stoepranden
 • Een slechte wegligging
 • Een onveilig rijgevoel, bijvoorbeeld door een langere remweg
 • Zoekend rijgedrag

Dan is het verstandig om een afspraak te maken voor een gratis bandencheck. Daarnaast is het aan te raden om een gratis bandenscan te laten doen, voorafgaand aan de apk keuring van uw auto.

Waarom een gratis bandencheck?

Uit onderzoek van de BOVAG en de VACO blijkt dat 4 van de 10 auto’s met slechte banden rijden. Bij apk keuringen zijn slechte banden de voornaamste reden om auto’s af te keuren. Onvoldoende profieldiepte is daarbij de belangrijkste reden, maar ook beschadigingen, ouderdom en een verkeerde uitlijning komen vaak voor. Waarom we de bandencheck gratis voor u doen? Omdat we u geen praatjes willen verkopen. Wat we wel willen verkopen: nieuwe kwaliteitsbanden voor uw auto, maar alleen als dat ook echt nodig is. Vandaar de gratis bandencheck, maak er direct een afspraak voor.

Wat kunt u zelf doen voor het behoud van uw banden?

U kunt er zelf voor zorgen dat de banden van uw auto langer meegaan. Denk daarbij aan de volgende zaken:

 • Houd uw banden op de juiste spanning. Check de bandenspanning iedere twee maanden. Te harde of te zachte banden slijten sneller en bovendien gaan ze ten koste van de veiligheid en het milieu.
 • Rijd niet te hard en te fel. Vooral snel optrekken en hard remmen zorgen voor een grotere slijtage.
 • Overweeg het gebruik van zomer- en winterbanden en wissel ze op tijd. Te lang doorrijden zorgt bij beide typen voor extra slijtage en ook voor minder veiligheid. Maak je maar weinig kilometers? Dan kan het verstandig zijn om te kiezen voor all-season banden. Vraag gerust om advies.
Contact

Vragen?
Afspraak maken?
Neem dan contact met ons op:
Mail
T +31(0)499-372344
WhatsApp. +31(0)97013706649

et-
Openingstijden

Ma t/m vrij: 08:30 - 12:00    13:00 - 17:00 uur
Zaterdag:   08:30 - 12:00 uur

 

Vaco betitels Rons Bandencentrale als banden- en uitlijnspecialist pur sang.

check Naaf en wielschijf reiniging

checkSterk in afspraken

checkAl 50 jaar uw partner

checkMVO Plus

check Controle van uw banden 

         met een laserscanner

 

 

Ron en Stefan van Rons Bandencentrale

Klik op de regel om een review te schrijven op Google.

 

Wat klanten over ons zeggen:

Hein Asveld
Hein Asveld
11:12 06 Sep 21
Setje nieuwe voorbanden en uitlijnen. Geweldig strak gedaan. Auto reed weer fantastisch. Complimenten!!!!
Jacques Z4
Jacques Z4
17:21 12 Jul 21
Onlangs mijn BMW Z4 laten verlagen met Cobra verlagingsveren. Super resultaat, zowel optisch als qua weggedrag. Vriendelijk te woord gestaan, goed advies en eerlijk ! uiteindelijk was het nog iets goedkoper dan de gemaakte offerte omdat er minder lang aan gewerkt was. Daarbij prima uitgelijnd en het stuur staat weer keurig recht. Aanrader !
Cemal Demir
Cemal Demir
09:06 19 Jun 21
Vandaag gezien reviews langs geweest voor uitlijnen van mijn golf: Vriendelijk, goed service en advies, zaterdag open, goede prijs, veel ervaring, nette vertrouwbaar bedrijf.
Roel Hodzelmans
Roel Hodzelmans
13:45 08 Jun 21
Super contact gehad met beide heren, Stefan heeft daadwerkelijk aan mijn ML350 gewerkt. Mijn klacht was dat ik tussen de 100 en 120 sterke trillingen voelde in het stuur, het pedaal en zelfs de stoel. Mijn Mercedes specialist heeft er meerdere pogingen aan gewaagd, maar Stefan heeft de trillingen er volledig uitgekregen. Ik ben heel erg tevreden. Buiten dat had mijn bezoek nog een extra bonus: de heren vertelden me dat het rubber dat op de auto lag geen all-season banden waren zoals ik dacht, maar winterbanden. Dat was erg schrikken, maar gelukkig is de specialist net zo geschrokken en vervangt de banden. Al met al dus EN kundig, EN pro-actief. Complimenten mannen!
Dennis Smits
Dennis Smits
10:48 17 Apr 21
6 maanden lang lopen stuntelen met mijn auto, meerdere bedrijven die de trilling er niet uit kregen en het uitlijnen niet volledig hebben aangepakt. Vandaag bij Ron's geweest en deze heren hebben de problemen binnen een uur volledig opgelost, mij zien jullie terug, bedankt!
Paul van Roosmalen
Paul van Roosmalen
12:19 02 Apr 21
Goede service. Altijd vriendelijk. De netste werkplaats die ik ooit gezien heb. Laat hier graag mijn banden in zomer en winter wisselen.
Harry & Leny J.
Harry & Leny J.
09:30 02 Apr 21
Altijd perfecte service en kwaliteit, echte klantvriendelijkheid zoals het hoort. Keurige prijs - kwaliteit verhouding, dus zeker aan te raden! 👍🏻
Henrie Hoek
Henrie Hoek
06:55 20 Mar 21
Let op Niet alles gaat goed. Kan je zomaar € 1200,- kosten. Dit bedrijf houd geen toezicht op het stallen van caravans,. Mijn vaste plaats was gedeeltelijk bezet. Op een andere plaats neergezet en met schade opgehaald . En als daar schade ontstaat is niemand thuis. Geen aanrader of je moet oude zooi hebben net als wat er nu staat
Martin Hoekstra
Martin Hoekstra
09:46 15 Mar 21
Super advies en service als het om banden en uitlijnen gaat. De geadviseerde en gemonteerde Hancooks All Seasons zijn een fractie luidruchtiger maar hebben zich afgelopen sneeuw periode februari 2021 super gehouden en deden wat je mag verwachten. Dank je wel voor de super service.
Ronald Beer
Ronald Beer
14:22 20 Jan 21
Superzaak, altijd een goede normale prijs voor je banden. Goede service door vader en/of zoon. Laat bandenwerk al jaren hier doen en niet bij de dealer.
C.W.H. van der Steen
C.W.H. van der Steen
18:21 19 Jan 21
19-01-2021 heb ik mijn auto laten uitlijnen bij Ron's Banden en uitlijnen. Na vervanging onderdelen van stuurinrichting was het nodig om te laten uitlijnen. Dat is ook zo gebeurd met een uitstekend resultaat. Met een keurig rapport erbij, en het stuur staat netjes recht. De kosten van 69,50 waren het helemaal waard. Bedrijf is aan te bevelen.
Rob Theunissen
Rob Theunissen
15:54 07 Jan 21
Snelle en duidelijke offerte op aanvraag via website. Afspraak op korte termijn kunnen maken voor 2 nieuwe banden. Lokale ondernemer met verstand van zaken. Prima prijs zonder verrassingen en extra posten.
Rob van Schaik
Rob van Schaik
15:29 15 Dec 20
Recent twee achterbanden laten vervangen Bridgestone run flat (275-30-20) Geen andere bandencentrale durfde te beginnen aan deze klus, zonder aan te geven de 20 inch velg te beschadigen. Risico voor de eigenaar was de reactie. Maar Ron's Bandencentrale durfde deze klus wel aan. Met hun geavanceerde apparatuur en zorgvuldigheid zijn keurig twee nieuwe banden gemonteerd. Helemaal top mannen. Aanwinst voor Brabant. Kom zeker terug voor mijn voorbanden ....!
Hein van der Wielen
Hein van der Wielen
08:53 29 Sep 20
Vroeger ging ik altijd naar Kwikfit of een van de andere grote ketens. Maar na diverse keren mis te grijpen (met een lekke band kun je niet dagen wachten of de regio door rijden op zoek naar een vrij plekje in de agenda) in 2018 voor het eerst bij toeval hier beland. Ik had een lekke band terwijl ik in de buurt stond. En ik moet zeggen: top service! Ze kwamen letterlijk een paar deuren verder bij mijn afspraak aanbellen om te overleggen wat ermee te doen. Sindsdien rijd ik graag een kwartiertje om voor ons onderhoud aan de bandjes. Vader en zoon weten altijd wel een plekje voor je te vinden om je te helpen als je eens een spoedje hebt zoals een lekke band (dat is bij Kwikfit serieus geen doen meer, die hebben nooit tijd op korte termijn is mijn ervaring). Eerlijk advies en een typische lokale middenstander ipv een grote keten. Bovendien heb ik niet het gevoel dat ik zoveel duurder uit ben als bij een van de grote ketens. Prima service, mega flexibel en eerlijke prijs.
Volgende beoordelingen
Mis niet de nieuwste inzichten van uw banden of uitlijning. Maak nu  eenvoudig een afspraak en u krijgt meteen een bevestiging.

(De bevestiging kan in uw spammap terecht komen) 

Laden...

et-
Interessante Links
et-w
Contact

Ron's Bandencentrale
Oranjestraat 95
5682CB BEST
KVK: 66792061
info@bandencentrale.nl
Bel  +31(0)499-372344

Privacy instellingen

Privacy Policy
Algemene Voorwaarden Consumenten
Algemene Voorwaarden Zakelijke Markt

Wij steunen Needs for Children