+31(0)499-372344

Zomerbanden

Zomerbanden

Zomerbanden presteren beter dan winterbanden en all-season banden bij temperaturen boven de 7 graden. Daarom is het verstandig om na de winter op tijd uw winterbanden te (laten) vervangen door zomerbanden. Met zomerbanden rijdt u in de zomer zuiniger, met minder lawaai en is de remweg van uw auto korter. Omgekeerd is het even belangrijk om tegen dat het winter wordt uw zomerbanden weer te vervangen voor winterbanden, omdat die bij lagere temperaturen weer beter presteren.

Hoe lang gaan zomerbanden mee?

Wanneer het tijd is om uw zomerbanden te vervangen hangt af van de slijtage en de leeftijd van de band:

 • Slijtage. Nieuwe zomerbanden hebben meestal een profieldiepte van 6,7 tot 8 mm. De apk-eis voor de profieldiepte van zomerbanden is minimaal 1,6 mm. Instanties als BOVAG en VACO adviseren echter om uw banden al te vervangen als de profieldiepte minder is als 2,5 mm. Gebruikt u zeer brede zomerbanden? Dan adviseren wij u om die al bij een profieldiepte van 3 mm te vervangen.
 • Leeftijd. Naarmate banden ouder worden, wordt het rubber harder en kunnen er haarscheurtjes ontstaan. Dit gebeurt ongeacht of u nu veel rijdt of weinig. Daarom is het raadzaam om zomerbanden na zes jaar te vervangen. Hoe oud een band is, kunt u zien aan de DOT-code, die op de band staat. De laatste vier cijfers daarvan geven de week en het jaar van productie aan (staat er bijvoorbeeld 1920, dan is de band geproduceerd in week 19 van het jaar 2020).

Hoe voorkomt u slijtage?

Veroudering van zomerbanden is niet te voorkomen natuurlijk. Slijtage ook niet, maar u kunt er wel voor zorgen dat die zo min mogelijk is. Daarvoor kunt u het volgende doen:

 • Minder kilometers maken. Hoe minder u rijdt, hoe minder uw banden slijten. Echter, door heel lang stil te staan kan er een vlakke kant op de band ontstaan, wat trillingen bij het rijden veroorzaakt. Vooral bij het stallen van caravans en campers ligt dit gevaar op de loer. Het is verstandig om uw voertuig op bokken te plaatsen of om de bandenspanning te verhogen en uw voertuig regelmatig te verplaatsen.
 • Rijd rustig en niet te hard. Door fel optrekken en hard remmen slijten uw banden sneller.
 • Zorg dat de banden de juiste spanning hebben. Controleer de bandenspanning iedere maand. Bij een te lage spanning slijt het profiel aan de buitenzijden van de band sneller. Bij te hoge spanning slijt de band juist sneller in het midden van het loopvlak.
 • Ervaart u trillingen, afwijkend stuurgedrag of extra lawaai? Mogelijk moeten de wielen dan gebalanceerd of uitgelijnd worden. Slecht gebalanceerde of uitgelijnde wielen zorgen voor extra slijtage.
 • Ook het soort wegen waar u op rijdt, hoe zwaar uw auto beladen is, de temperatuur en tal van andere zaken spelen een rol bij de slijtage van uw zomerbanden.

banden koop je bij rons bandencentrale

Zomerbanden vervangen

Is het tijd om uw zomerbanden te vervangen? Omdat de winter voor de deur staat of omdat er nog maar weinig profiel op zit? Of zijn ze gewoon te oud? Maak dan gebruik van de complete service van Ron’s Bandencentrale. Wij adviseren u om bij een bandenwissel altijd een controle te laten doen op de uitlijning van uw auto. Zo zorgen wij ervoor dat u veilig de weg op gaat!

Koopt u zomerbanden bij ons, dan profiteert u van onze complete service:

 • Wij monteren de zomerbanden voor u,
 • We balanceren van de wielen na montage,
 • U profiteert van onze unieke naaf- en wielschijfreiniging,
 • We doen een visuele uitlijncontrole (uitlijnen is optioneel),
 • Onze prijzen zijn inclusief btw, verwijderingsbijdrage en 1 jaar garantie.

Heeft u vragen of wilt u advies bij het aanschaffen van zomerbanden voor uw auto? Neem gerust contact met ons op via email of bel +31(0)499 – 372 344.

Bandenwissel en bandenopslag

Graag verzorgen wij voor u de bandenwissel van zomer- naar winterbanden in het najaar en de wissel van winter- naar zomerbanden in het voorjaar. Ook heeft u de optie om de set banden die u niet gebruikt te bewaren in onze bandenopslag. In deze opslag zijn uw banden verzekerd en worden ze bewaard onder optimale omstandigheden.

🔧 Wanneer zomerbanden wisselen?

Als de gemiddelde temperatuur weer boven de 7 graden komt is het belangrijk dat u wisselt naar zomerbanden. Dat is in vele opzichten beter voor u. Waarom dat is leest u hier.

⚙️ Wanneer zomerbanden vervangen?

In Nederland is het wettelijk verplicht om 1.6 mm profiel te hebben, maar bij de APK wordt onder 2.5 mm advies voor vervanging gegeven. Lees hier meer om er achter te komen waarom.

⏱️ Hoe lang gaan zomerbanden mee?

Daar kunnen wij heel duidelijk in zijn, A merk banden hebben de beste algemene kwaliteit. Het is alleen niet aan te gegeven hoeveel km een band meegaat. Want er zijn teveel factoren die daar invloed op hebben. O.a. de bandenspanning en uitlijning. Lees hier alle invloeden.

Contact

Vragen?
Afspraak maken?
Neem dan contact met ons op:
Mail
T +31(0)499-372344
WhatsApp. +31(0)97013706649

Openingstijden

Ma t/m vrij: 08:30 - 12:00    13:00 - 17:00 uur

 

Vaco betitels Rons Bandencentrale als banden- en uitlijnspecialist pur sang.

check Naaf en wielschijf reiniging

checkSterk in afspraken

checkAl 50 jaar uw partner

checkMVO Plus

check Controle van uw banden 

         met een laserscanner

 

 

Ron en Stefan van Rons Bandencentrale

Klik op de regel om een review te schrijven op Google.

 

Wat klanten over ons zeggen:

Rogier
Rogier
06:42 21 Jun 22
De Audi A4 laten uitlijnen, prima resultaat en bijbehorende uitleg gekregen. Bedankt, blij met de verbetering van de wegligging 🙂
DC ML
DC ML
10:26 18 May 22
Vakmanschap, super service! Mensen die met je mee denken.
Markata
Markata
22:48 17 May 22
Heel mooie service. Veel beter dan in België. Hij neemt de tijd om zijn werk goed te doen en jou het rijcomfort te geven dat je wagen je zou moeten geven. Hier kom ik zeker terug.
Wally Muller
Wally Muller
17:54 08 Apr 22
Vakgarage. Schoon, netjes te woord gestaan en uitleg van de werkzaamheden. Stuurkogel van mijn V60 D3 moest vervangen worden. Auto moest daarna uitgelijnd worden, binnen 3 kwartier klaar. Auto ligt nu rotsvast op de weg en zoekt niet meer z'n eigen weg. Stuur weer netjes in het midden. Ná afgerekend te hebben kreeg ik ook een doosje verse eieren cadeau. Top familiebedrijf. Ik weet nu waar ik de volgende keer weer naar toe moet.
Mans Wieten
Mans Wieten
16:43 16 Mar 22
Goed advies voor de banden keuze vriendelijk snel geholpen zeker een aanrader.
Martijn
Martijn
10:24 13 Mar 22
In eerste instantie ergens anders geweest om mijn auto uit te laten lijnen. Tot twee keer toe niet fatsoenlijk gelukt; zogenaamd omdat er teveel speling op de stuurinrichting zou zitten.Ongeloofwaardig verhaal omdat de auto minder dan een maand eerder APK gekeurd was zonder opmerkingen.Dus naar Ron voor een second opinion.En na een half uur weer een strak sturende auto en een stuur dat recht staat!En natuurlijk.... de bandjes op spanning gebracht.Top gedaan en wat mij beteft het betere alternatief voor de fast fitters.*update 12-03-2022*Nadat ik zelf werkzaamheden aan de voorwielophanging van onze 940 had uitgevoerd had ik het gevoel dat de audio niet lekker meer spoorde.Dit werd bevestigd door Stefan. Nu alles weer goed afgesteld en de soep rijdt weer fantastisch.Ze zijn niet de goedkoopste maar wel de beste(?)
Edgar en Sheila van Strien
Edgar en Sheila van Strien
15:06 02 Feb 22
Vandaag mijn zomerbanden omgewisseld voor winterbanden. Zeer nette zaak, aardige mensen, goede service en prijs 😀! Reageert snel op je mail 😀! Bedankt Ron’s Bandencentrale 👍🏻! Tot de volgende keer!
Maarten de Jong
Maarten de Jong
18:06 07 Jan 22
Top service en veel kennis van zaken! De auto rijdt weer als nieuw en zonder trillingen na balanceren en uitlijnen.
Jan Willem Nuij
Jan Willem Nuij
12:17 16 Dec 21
Altijd snel en super service
Lisa Lisa
Lisa Lisa
13:41 02 Dec 21
Vandaag bij Ron’s bandenservice geweest. Problemen met de uitlijning en de balans van de voorwielen. Stefan heeft het mooi opgelost. Ergens anders kregen ze het niet voor elkaar.Ik heb er een uur voor moeten rijden, maar dat had ik er graag voor over.Nu weer een goed rijdende auto zonder trillingen.Verder een net klein familie bedrijf. Aanrader.Ik kom zeker terug.
Mick Domselaar
Mick Domselaar
12:59 10 Nov 21
Geweldige service! kon meteen terecht! vriendelijk personeel!en niet duur!
Freek Versteijlen
Freek Versteijlen
15:51 05 Nov 21
Vriendelijk personeel, goede service en kwaliteit!
Walt Vervliet
Walt Vervliet
07:28 29 Oct 21
Vier nieuwe Bridgestone all season bandenVriendelijk, eerlijk, correct, gewoon top!Bedankt !
Hein Asveld
Hein Asveld
11:12 06 Sep 21
Setje nieuwe voorbanden en uitlijnen. Geweldig strak gedaan. Auto reed weer fantastisch. Complimenten!!!!
Jacques Z4
Jacques Z4
17:21 12 Jul 21
Onlangs mijn BMW Z4 laten verlagen met Cobra verlagingsveren. Super resultaat, zowel optisch als qua weggedrag. Vriendelijk te woord gestaan, goed advies en eerlijk ! uiteindelijk was het nog iets goedkoper dan de gemaakte offerte omdat er minder lang aan gewerkt was. Daarbij prima uitgelijnd en het stuur staat weer keurig recht. Aanrader !
Cemal Demir
Cemal Demir
09:06 19 Jun 21
Vandaag gezien reviews langs geweest voor uitlijnen van mijn golf: Vriendelijk, goed service en advies, zaterdag open, goede prijs, veel ervaring, nette vertrouwbaar bedrijf.
Roel Hodzelmans
Roel Hodzelmans
13:45 08 Jun 21
Super contact gehad met beide heren, Stefan heeft daadwerkelijk aan mijn ML350 gewerkt. Mijn klacht was dat ik tussen de 100 en 120 sterke trillingen voelde in het stuur, het pedaal en zelfs de stoel. Mijn Mercedes specialist heeft er meerdere pogingen aan gewaagd, maar Stefan heeft de trillingen er volledig uitgekregen. Ik ben heel erg tevreden.Buiten dat had mijn bezoek nog een extra bonus: de heren vertelden me dat het rubber dat op de auto lag geen all-season banden waren zoals ik dacht, maar winterbanden. Dat was erg schrikken, maar gelukkig is de specialist net zo geschrokken en vervangt de banden.Al met al dus EN kundig, EN pro-actief. Complimenten mannen!
Dennis Smits
Dennis Smits
10:48 17 Apr 21
6 maanden lang lopen stuntelen met mijn auto, meerdere bedrijven die de trilling er niet uit kregen en het uitlijnen niet volledig hebben aangepakt. Vandaag bij Ron's geweest en deze heren hebben de problemen binnen een uur volledig opgelost, mij zien jullie terug, bedankt!
Paul van Roosmalen
Paul van Roosmalen
12:19 02 Apr 21
Goede service. Altijd vriendelijk. De netste werkplaats die ik ooit gezien heb. Laat hier graag mijn banden in zomer en winter wisselen.
Harry & Leny J.
Harry & Leny J.
09:30 02 Apr 21
Altijd perfecte service en kwaliteit, echte klantvriendelijkheid zoals het hoort. Keurige prijs - kwaliteit verhouding, dus zeker aan te raden! 👍🏻
Henrie Hoek
Henrie Hoek
06:55 20 Mar 21
Let op Niet alles gaat goed. Kan je zomaar € 1200,- kosten.Dit bedrijf houd geen toezicht op het stallen van caravans,. Mijn vaste plaats was gedeeltelijk bezet. Op een andere plaats neergezet en met schade opgehaald .En als daar schade ontstaat is niemand thuis.Geen aanrader of je moet oude zooi hebben net als wat er nu staat
Martin Hoekstra
Martin Hoekstra
09:46 15 Mar 21
Super advies en service als het om banden en uitlijnen gaat.De geadviseerde en gemonteerde Hancooks All Seasons zijn een fractie luidruchtiger maar hebben zich afgelopen sneeuw periode februari 2021 super gehouden en deden wat je mag verwachten.Dank je wel voor de super service.
Ronald Beer
Ronald Beer
14:22 20 Jan 21
Superzaak, altijd een goede normale prijs voor je banden. Goede service door vader en/of zoon. Laat bandenwerk al jaren hier doen en niet bij de dealer.
C.W.H. van der Steen
C.W.H. van der Steen
18:21 19 Jan 21
19-01-2021 heb ik mijn auto laten uitlijnen bij Ron's Banden en uitlijnen.Na vervanging onderdelen van stuurinrichting was het nodig om te laten uitlijnen. Dat is ook zo gebeurd met een uitstekend resultaat. Met een keurig rapport erbij, en het stuur staat netjes recht. De kosten van 69,50 waren het helemaal waard. Bedrijf is aan te bevelen.
Rob Theunissen
Rob Theunissen
15:54 07 Jan 21
Snelle en duidelijke offerte op aanvraag via website. Afspraak op korte termijn kunnen maken voor 2 nieuwe banden. Lokale ondernemer met verstand van zaken. Prima prijs zonder verrassingen en extra posten.
Rob van Schaik
Rob van Schaik
15:29 15 Dec 20
Recent twee achterbanden laten vervangen Bridgestone run flat (275-30-20)Geen andere bandencentrale durfde te beginnen aan deze klus, zonder aan te geven de 20 inch velg te beschadigen. Risico voor de eigenaar was de reactie.Maar Ron's Bandencentrale durfde deze klus wel aan. Met hun geavanceerde apparatuur en zorgvuldigheid zijn keurig twee nieuwe banden gemonteerd. Helemaal top mannen. Aanwinst voor Brabant.Kom zeker terug voor mijn voorbanden ....!
Hein van der Wielen
Hein van der Wielen
08:53 29 Sep 20
Vroeger ging ik altijd naar Kwikfit of een van de andere grote ketens. Maar na diverse keren mis te grijpen (met een lekke band kun je niet dagen wachten of de regio door rijden op zoek naar een vrij plekje in de agenda) in 2018 voor het eerst bij toeval hier beland. Ik had een lekke band terwijl ik in de buurt stond. En ik moet zeggen: top service! Ze kwamen letterlijk een paar deuren verder bij mijn afspraak aanbellen om te overleggen wat ermee te doen. Sindsdien rijd ik graag een kwartiertje om voor ons onderhoud aan de bandjes. Vader en zoon weten altijd wel een plekje voor je te vinden om je te helpen als je eens een spoedje hebt zoals een lekke band (dat is bij Kwikfit serieus geen doen meer, die hebben nooit tijd op korte termijn is mijn ervaring). Eerlijk advies en een typische lokale middenstander ipv een grote keten. Bovendien heb ik niet het gevoel dat ik zoveel duurder uit ben als bij een van de grote ketens.Prima service, mega flexibel en eerlijke prijs.
Volgende beoordelingen
js_loader
Interessante Links
Contact

Ron's Bandencentrale
Oranjestraat 95
5682CB BEST
KVK: 66792061
info@bandencentrale.nl
Bel  +31(0)499-372344

Privacy instellingen

Privacy Policy
Algemene Voorwaarden Consumenten
Algemene Voorwaarden Zakelijke Markt

Wij steunen Needs for Children