Caravanbanden

Caravanbanden

U wilt toch niet met alle bijkomende zorgen met uw caravanbanden met pech komen staan op vakantie?

Maar wist u dat caravanbanden :

  •  Uitgedroogd kunnen zijn.
  •  Gecupt kunnen zijn.
  •  Een verkeerde bandenspanning kunnen hebben.
  •  In onbalans kunnen zijn.
  •  Een slecht tubeless ventiel kunnen hebben, waardoor de band leeg loopt.

Laat uw caravanbanden controleren op veiligheid bij Ron’s Bandencentrale. Neem gerust contact met ons op via mail of bel +31(0)499-372344.

 

Wanneer de caravanbanden vervangen.

Wij krijgen regelmatig vragen over het vervangen van de caravanbanden en wanneer dat nodig is. Het profiel van een caravanband slijt zelden helemaal af.
Maar wist u dat de banden van uw caravan ook slijten als uw caravan stilstaat? Bijvoorbeeld tijdens de winterperiode in de caravanstalling. Omdat uw caravan stilstaat, leunt die gehele periode het gewicht op één gedeelte van de caravanband. Hierdoor slijten uw caravanbanden sneller dan u denkt. Een ander veel voorkomend probleem is uitdroging van caravanbanden. Het is daarom belangrijk om de caravanbanden jaarlijks te laten controleren.

Twijfelt u wanneer uw caravanbanden vervangen moeten worden, wij kijken dat graag voor u na.

Hoe oud mogen caravanbanden zijn.

Oudere caravanbanden verhogen het risico enorm op een klapband. Dit komt omdat de weekmakers in de banden na 6 jaar uitdrogen.
Hierdoor komen er kleine haarscheurtjes in de band, waardoor snel het risico ontstaat op een klapband.
Daarom adviseren ANWB, Bovag, Vaco en wij om elke 6 jaar de banden te vervangen. Heeft u een vignet om in Duitsland 100 km/u te mogen rijden? Dan mogen uw caravanbanden ook niet ouder zijn dan 6 jaar. Sommige verzekeraars hebben een leeftijdsgrens voor caravanbanden en keren geen schade uit als de band ouder is. Dit verschilt per verzekeraar, kijk daarom ook goed hoe u verzekerd bent.
Dus laat uw caravanbanden niet te oud worden.

Laat uw caravanbanden controleren op ouderdom bij Ron’s Bandencentrale.

Leeftijd van mijn caravanbanden.

De productiedatum staat op de zijkant van een band middels een DOT code, waarvan de laatste vier cijfers het belangrijkste zijn.
De eerste twee cijfers hiervan geven de productieweek aan en de laatste twee cijfers het jaar. Bij oudere banden dan 1999 zijn er drie cijfers in plaats van vier.
Een voorbeeld: staat er op een band 2017 dan is de band in week 20 en jaar 2017 gemaakt.

Komt u er niet uit met de leeftijd van uw caravanbanden, kom langs voor ons is het dagelijks werk.

Bandenspanning caravanbanden.

Volg altijd de aanwijzingen van de fabrikant op. De aanbevolen spanning staat meestal vermeld boven het wiel op het wielscherm of in het instructieboekje. Veel caravanfabrikanten schrijven een bandenspanning voor van 4,5 bar. Dit lijkt hoog maar voor veel caravans is dit een normale bandenspanning. Deze kan ook aangehouden worden wanneer de caravan onbeladen is. Pas nooit een lage(re) bandenspanning toe omdat de caravan dan beter zou veren. De vering is om te veren; daar zijn banden niet voor bedoeld!

Kom gerust langs wij controleren gratis de bandenspanning.

Welke caravanbanden kopen.

Voor hele kleine caravans zijn gewone personenautobanden geschikt. Maar voor de meeste caravans schieten normale autobanden te kort omdat de banden een te laag draagvermogen hebben. Wettelijk moeten de banden een beladen caravan kunnen dragen. Het beste is het gebruik van bestelwagenbanden deze hebben een hoog laadvermogen.
Ook de bandenspanning van caravanbanden is zeer belangrijk. Kijk die ook altijd na als u met uw caravan gaat rijden.

U wilt ook zonder zorgen op vakantie? Neem dan gerust contact met ons op via mail of bel +31(0)499-372344.

Contact

Vragen?
Afspraak maken?
Neem dan contact met ons op:
Mail
T +31(0)499-372344

et-
Openingstijden

Ma t/m vrij:  08.30 tot 17.00 uur
Zaterdag:    08.30 tot 12.00 uur

Tankstation: 07.00 tot 21.00 uur


Ron's Bandencentrale :

 

check Gratis uw banden op spanning

checkSterk in afspraken

checkSinds 1970

checkConcurrerende  prijzen

check Unieke banden laserscanner

Ron en Stefan van Rons Bandencentrale

Klik hier om een review te schrijven op Google.

Wat klanten over ons zeggen:

noud collombon
noud collombon
18:38 10 Oct 19
Na goed advies van Ron's Bandencentrale is mijn auto voorzien van 4 nieuwe 4-seizoen banden. TOP bedrijf!
Mieke Sanders
Mieke Sanders
09:10 03 Oct 19
Goede garage met handig benzine pomp en stalling erbij.
Tom Kievit
Tom Kievit
15:36 02 Sep 19
Prima service, denkt mee en is vindingrijk. Zeker een aanrader, ik kom nog nog eens terug voor banden.
Huib van Heek
Huib van Heek
17:06 30 Aug 19
Op onze eerste vakantiedag richting Zuid Italië, leek onze camper steeds meer op een truttenschudder, maar dan echt letterlijk. Onderweg even gegoogled en daar werd Ron's Bandencentrale in Best aanbevolen! Wij ernaar toe.... Binnen een uur stonden we zeer tevreden klaar om onze reis te vervolgen. Uitstekend geholpen !!! Bobbels op de beide voorbanden! Maar nu met 4 nieuwe banden weer op weg! Bedankt voor de vlugge afhandeling!!
Ilse Schevers
Ilse Schevers
16:00 10 Jul 19
Super service. Erg vriendelijke en meedenkende mensen. Zeker een aanrader, dik tevreden! Bedankt Stefan.
richard Van Maurik
richard Van Maurik
11:38 09 Apr 19
Vandaag me golf GTD laten uitlijnen hier...daar waar een ander faalde staat me auto weer super strak op de weg. Bedankt heren ben dik tevreden!
klaas k
klaas k
17:53 09 Mar 19
Wat ze bij 2 verschillende Mercedes-Benz dealers niet voor elkaar kregen is hier gelukt. Een perfect uitgelijnde auto en het stuur recht !!! Hier krijg je top service van mannen met passie voor wat ze doen.
Lisanne Dirksen
Lisanne Dirksen
20:45 21 Feb 19
Vandaag mijn auto laten uitlijnen bij Ron's bandenservice Best. Ik ben zeer tevreden. Deze twee mannen hebben mij erg geholpen en alles duidelijk uitgelegd. Daarnaast was ik tevreden met de prijs. Via de telefoon had ik de uiterste prijs gehoord. Uiteindelijk is de prijs bijna 30 euro lager uitgevallen. Kortom, zeer tevreden en ik zal dit bedrijf zeker aanraden!
anton segers
anton segers
09:33 13 Feb 19
07-02-2019 BMW maakt rijden geweldig maar...........dan moet je wel bij Ron's autobanden Centrale je wielen laten uitlijnen. Hier proef je de specialisatie en passie van vader op zoon. Goede service en resultaat. Aflevering van de auto als ze zelf hiervan overtuigd zijn middels een proefrit. Beter kun je niet verwachten. In de verplichte wachtruimte kun je van een kop lekkere koffie genieten (Gratis natuurlijk!!) en je wachttijd doorbrengen met de leesmap. Wat wil je nog meer? Meer verlangen kun je niet bij Ron's autobanden Centrale in Best. Daarom van harte door mij aanbevolen. Dank Ron's autobanden Centrale ook jullie maken BMW rijden geweldig!!!
Bobbreede
Bobbreede
09:25 21 Dec 18
Ben al jaren tevreden en zo ook dit jaar weer! Wilde graag 4 nieuwe banden hebben maar had geen idee welke. Ik kreeg deskundig advies en werd zoals altijd uiterst vriendelijk geholpen! Bedankt!!!
Martijn
Martijn
10:36 02 Nov 18
In eerste instantie ergens anders geweest om mijn auto uit te laten lijnen. Tot twee keer toe niet fatsoenlijk gelukt; zogenaamd omdat er teveel speling op de stuurinrichting zou zitten. Ongeloofwaardig verhaal omdat de auto minder dan een maand eerder APK gekeurd was zonder opmerkingen. Dus naar Ron voor een second opinion. En na een half uur weer een strak sturende auto en een stuur dat recht staat! En natuurlijk.... de bandjes op spanning gebracht. Top gedaan en wat mij beteft het betere alternatief voor de fast fitters.
Jan Willem Nuij
Jan Willem Nuij
08:10 13 Dec 17
Top service!!
Volgende beoordelingen
et-
Interessante Links
et-w
Contact

Wij steunen Needs for Children

Cookies, AVG & Privacy Policy

Om de website goed te kunnen gebruiken zijn cookies noodzakelijk. Bij het gebruik van onze website ga je akkoord met (delen van) onze privacy verklaring.

Sluiten
Instellingen