Bandenspanning

Bandenspanning, slijtage en verbruik

Wanneer uw bandenspanning 30% te laag is geeft dat meer dan 50% slijtage op uw banden. Ook verbruikt uw auto meer brandstof door de hogere rolweerstand. Zijn uw autobanden toe aan een bandenspanning controle? Ron’s Bandencentrale doet dit gratis voor u! De juiste bandenspanning is belangrijk voor de veiligheid en levensduur van uw banden. De bandenspanning wordt gecontroleerd als ze koud zijn. Controleert u uw bandenspanning als ze warm zijn? Tel dan 0,3 bar op bij de aanbevolen spanning.

Onderzoek bandenspanning: 52% van de auto’s rijdt met onderspanning

 

Banden controleren op spanningIngenieursbureau M + P heeft onderzoek gedaan naar de bandenspanning van personenauto’s in Nederland. De conclusie, op basis van de controle van duizend auto’s: 52% van de auto’s heeft minimaal één band met onderspanning. Volgens de onderzoekers heeft 14,7% van de auto’s zelfs mimimaal één band met een onderspanning van een half bar of meer.

 

 

 

Hoe vaak bandenspanning meten

Autobanden laten altijd een klein beetje lucht door, dit noemen we een natuurlijk verlies. Ook daling van de omgevingstemperatuur kan een oorzaak zij van het verlies van de spanning. Alhoewel verlies van bandenspanning niet direct leidt tot een lekke band, kan dit op lange termijn wel schade veroorzaken.
Het is daarom belangrijk om zeker eens in de 2 maanden de spanning te controleren.

 

Bandenspanning van winterbanden

Winterbanden hebben over het algemeen een verhoogde bandenspanning van 0,3 bar. Het is belangrijk dat de bandenspanning bij koude banden gemeten wordt voor het beste resultaat. We spreken van koude banden als er tenminste 2 uur niet mee gereden is of heel weinig en rustig. Wij verlagen de spanning nooit als uw banden warm zijn.

Benieuwd of uw autobanden de juiste spanning hebben? Kom langs voor een gratis bandenspanning check bij Ron’s Bandencentrale. Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op via mail of bel +31(0)499-372344.

 

 

Bandenspanning met caravan

Wanneer u met een caravan of een zwaar beladen aanhangenwagen achter uw auto gaat rijden is het beter om de spanning van de achterbanden met 0.3 bar te verhogen. Als u de auto ook zwaar gaat beladen moet de bandenspanning van de achterbanden en de voorbanden nog eens met 0.3 bar verhoogd worden.

 

Wat is de juiste bandenspanning

Volg altijd eerst het bandenspanning advies van de fabrikant van uw auto. Deze is te vinden in het instructieboek. Heeft u deze niet bij de hand, dan kunt u de bandenspanning vinden aan de binnenkant van de tankklep of in het portier van de bestuurder.

 

Waarom is bandenspanning belangrijk

De juiste bandenspanning is van groot belang om veilig en comfortabel te kunnen autorijden. Een band kan alleen optimaal presteren wanneer deze voor voldoende stabiliteit en draagvermogen kan zorgen.

Benieuwd of uw banden de juiste spanning hebben? Kom langs voor een gratis bandenspanning check bij Ron’s Bandencentrale.

Contact


Vragen?
Afspraak maken?
Neem dan contact met ons op:
Mail
T +31(0)499-372344

et-

Openingstijden


Ma t/m vrij:  08.30 tot 17.00 uur
Zaterdag:    08.30 tot 12.00 uur

Tankstation: 07.00 tot 21.00 uur


Ron's Bandencentrale :

 

check Gratis uw banden op spanning

checkSterk in afspraken

checkSinds 1970

checkConcurrerende  prijzen

check Unieke banden laserscanner

Contact Ron en Stefan Ramaekers van Rons Bandencentrale

Wat klanten over ons zeggen.

 

Herbert Wentges
Herbert Wentges
14:06 01 Aug 18
Keurig, snel, toegewijd en hoge service. En Super aardige gasten!
Maurits J. Van Linder
Maurits J. Van Linder
08:55 11 Jul 18
Prima service. Erg nette zaak. Vader en zoon aan het roer. Prettig gevoel dat je met de eigenaren te maken hebt en niet met vaak onkundig en ongeinteresseerd personeel (zoals bij veel ketens à la Kwikfit, Euromaster). Uitleg en resultaat van het uitlijnen prima. Zeker een aanrader.
joop bonnier
joop bonnier
11:23 12 May 18
Netjes opgeruimde werkplaats En heeft vakundig mijn mercedes w212 e klasse 220 Uitgelijnd vooraf duidelijke prijsafspraak Dus niet achteraf voor verrassingen Een echte aanrader
Martijn den Otter
Martijn den Otter
19:34 24 Apr 18
Mijn auto had voorbanden waar Max Verstappen jaloers op was zo glad waren ze. Nadat ze een scan gedaan hadden bleek dat mijn auto ook uitgelijnd moest worden. Ik wist dat dit nodig was maar dat het niet kon - zo zei de Opel garage. Maar Ron is de Opel garage niet en bewees dat ook deze auto uit te lijnen was. De auto rijdt alsof hij nieuw is. Super tevreden!
Cuno S
Cuno S
14:23 19 Mar 18
Perfecte service, persoonlijk contact, zeer nette opgeruimde werkplaats. Absolute aanrader! Wij zijn er heel goed en heel netjes geholpen!
Bastiaan Mulders
Bastiaan Mulders
17:59 06 Mar 18
Prima service en prima kwaliteit.
Ans Kox
Ans Kox
18:19 11 Dec 17
Bij Ron's Bandencentrale kun je terecht voor een eerlijk en oprecht advies voor je autobanden. Wat ik vooral heel prettig vind is de jarenlange ervaring die dit bedrijf heeft wat merkbaar is in het advies dat ze geven en de kwaliteit die geleverd wordt. Ben je op zoek naar een betrouwbaar adres dan hoef je niet verder te zoeken.
Next Reviews
et-

Interessante Links

et-w

Contact

Ron's Bandencentrale
Oranjestraat 95
5682CB BEST
KVK: 66792061
info@bandencentrale.nl
Bel  +31(0)499-372344

Privacy instellingen

Privacy Policy
Algemene Voorwaarden Consumenten
Algemene Voorwaarden Zakelijke Markt

Wij steunen Needs for Children

Cookies, AVG & Privacy Policy

Om de website goed te kunnen gebruiken zijn cookies noodzakelijk. Bij het gebruik van onze website ga je akkoord met (delen van) onze privacy verklaring.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen