Bandenspanning

Bandenspanning, slijtage en verbruik

Wanneer uw bandenspanning 30% te laag is geeft dat meer dan 50% slijtage op uw banden. Ook verbruikt uw auto meer brandstof door de hogere rolweerstand. Zijn uw autobanden toe aan een bandenspanning controle? Ron’s Bandencentrale doet dit gratis voor u! De juiste bandenspanning is belangrijk voor de veiligheid en levensduur van uw banden. De bandenspanning wordt gecontroleerd als ze koud zijn. Controleert u uw bandenspanning als ze warm zijn? Tel dan 0,3 bar op bij de aanbevolen spanning.

Onderzoek bandenspanning: 52% van de auto’s rijdt met onderspanning

 

Hoe de bandenspanning controleren bij Rons BandencentraleIngenieursbureau M + P heeft onderzoek gedaan naar de bandenspanning van personenauto’s in Nederland. De conclusie, op basis van de controle van duizend auto’s: 52% van de auto’s heeft minimaal één band met onderspanning. Volgens de onderzoekers heeft 14,7% van de auto’s zelfs mimimaal één band met een onderspanning van een half bar of meer.

 

 

 

Hoe vaak bandenspanning meten

Autobanden laten altijd een klein beetje lucht door, dit noemen we een natuurlijk verlies. Ook daling van de omgevingstemperatuur kan een oorzaak zij van het verlies van de spanning. Alhoewel verlies van bandenspanning niet direct leidt tot een lekke band, kan dit op lange termijn wel schade veroorzaken.
Het is daarom belangrijk om zeker eens in de 2 maanden de spanning te controleren.

 

Bandenspanning van winterbanden

Winterbanden hebben over het algemeen een verhoogde bandenspanning van 0,3 bar. Het is belangrijk dat de bandenspanning bij koude banden gemeten wordt voor het beste resultaat. We spreken van koude banden als er tenminste 2 uur niet mee gereden is of heel weinig en rustig. Wij verlagen de spanning nooit als uw banden warm zijn.

Benieuwd of uw autobanden de juiste spanning hebben? Kom langs voor een gratis bandenspanning check bij Ron’s Bandencentrale. Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op via mail of bel +31(0)499-372344.

 

 

Bandenspanning met caravan

Wanneer u met een caravan of een zwaar beladen aanhangenwagen achter uw auto gaat rijden is het beter om de spanning van de achterbanden met 0.3 bar te verhogen. Als u de auto ook zwaar gaat beladen moet de bandenspanning van de achterbanden en de voorbanden nog eens met 0.3 bar verhoogd worden.

 

Wat is de juiste bandenspanning

Volg altijd eerst het bandenspanning advies van de fabrikant van uw auto. Deze is te vinden in het instructieboek. Heeft u deze niet bij de hand, dan kunt u de bandenspanning vinden aan de binnenkant van de tankklep of in het portier van de bestuurder.

 

Waarom is bandenspanning belangrijk

De juiste bandenspanning is van groot belang om veilig en comfortabel te kunnen autorijden. Een band kan alleen optimaal presteren wanneer deze voor voldoende stabiliteit en draagvermogen kan zorgen.

Benieuwd of uw banden de juiste spanning hebben? Kom langs voor een gratis bandenspanning check bij Ron’s Bandencentrale.

Contact

Vragen?
Afspraak maken?
Neem dan contact met ons op:
Mail
T +31(0)499-372344

et-
Openingstijden

Ma t/m vrij:  08.30 tot 17.00 uur
Zaterdag:    08.30 tot 12.00 uur

Tankstation: 07.00 tot 21.00 uur


Ron's Bandencentrale :

 

check Gratis uw banden op spanning

checkSterk in afspraken

checkSinds 1970

checkConcurrerende  prijzen

check Unieke banden laserscanner

Ron en Stefan van Rons Bandencentrale

Klik hier om een review te schrijven op Google.

Wat klanten over ons zeggen:

noud collombon
noud collombon
18:38 10 Oct 19
Na goed advies van Ron's Bandencentrale is mijn auto voorzien van 4 nieuwe 4-seizoen banden. TOP bedrijf!
Mieke Sanders
Mieke Sanders
09:10 03 Oct 19
Goede garage met handig benzine pomp en stalling erbij.
Tom Kievit
Tom Kievit
15:36 02 Sep 19
Prima service, denkt mee en is vindingrijk. Zeker een aanrader, ik kom nog nog eens terug voor banden.
Huib van Heek
Huib van Heek
17:06 30 Aug 19
Op onze eerste vakantiedag richting Zuid Italië, leek onze camper steeds meer op een truttenschudder, maar dan echt letterlijk. Onderweg even gegoogled en daar werd Ron's Bandencentrale in Best aanbevolen! Wij ernaar toe.... Binnen een uur stonden we zeer tevreden klaar om onze reis te vervolgen. Uitstekend geholpen !!! Bobbels op de beide voorbanden! Maar nu met 4 nieuwe banden weer op weg! Bedankt voor de vlugge afhandeling!!
Ilse Schevers
Ilse Schevers
16:00 10 Jul 19
Super service. Erg vriendelijke en meedenkende mensen. Zeker een aanrader, dik tevreden! Bedankt Stefan.
richard Van Maurik
richard Van Maurik
11:38 09 Apr 19
Vandaag me golf GTD laten uitlijnen hier...daar waar een ander faalde staat me auto weer super strak op de weg. Bedankt heren ben dik tevreden!
klaas k
klaas k
17:53 09 Mar 19
Wat ze bij 2 verschillende Mercedes-Benz dealers niet voor elkaar kregen is hier gelukt. Een perfect uitgelijnde auto en het stuur recht !!! Hier krijg je top service van mannen met passie voor wat ze doen.
Lisanne Dirksen
Lisanne Dirksen
20:45 21 Feb 19
Vandaag mijn auto laten uitlijnen bij Ron's bandenservice Best. Ik ben zeer tevreden. Deze twee mannen hebben mij erg geholpen en alles duidelijk uitgelegd. Daarnaast was ik tevreden met de prijs. Via de telefoon had ik de uiterste prijs gehoord. Uiteindelijk is de prijs bijna 30 euro lager uitgevallen. Kortom, zeer tevreden en ik zal dit bedrijf zeker aanraden!
anton segers
anton segers
09:33 13 Feb 19
07-02-2019 BMW maakt rijden geweldig maar...........dan moet je wel bij Ron's autobanden Centrale je wielen laten uitlijnen. Hier proef je de specialisatie en passie van vader op zoon. Goede service en resultaat. Aflevering van de auto als ze zelf hiervan overtuigd zijn middels een proefrit. Beter kun je niet verwachten. In de verplichte wachtruimte kun je van een kop lekkere koffie genieten (Gratis natuurlijk!!) en je wachttijd doorbrengen met de leesmap. Wat wil je nog meer? Meer verlangen kun je niet bij Ron's autobanden Centrale in Best. Daarom van harte door mij aanbevolen. Dank Ron's autobanden Centrale ook jullie maken BMW rijden geweldig!!!
Bobbreede
Bobbreede
09:25 21 Dec 18
Ben al jaren tevreden en zo ook dit jaar weer! Wilde graag 4 nieuwe banden hebben maar had geen idee welke. Ik kreeg deskundig advies en werd zoals altijd uiterst vriendelijk geholpen! Bedankt!!!
Martijn
Martijn
10:36 02 Nov 18
In eerste instantie ergens anders geweest om mijn auto uit te laten lijnen. Tot twee keer toe niet fatsoenlijk gelukt; zogenaamd omdat er teveel speling op de stuurinrichting zou zitten. Ongeloofwaardig verhaal omdat de auto minder dan een maand eerder APK gekeurd was zonder opmerkingen. Dus naar Ron voor een second opinion. En na een half uur weer een strak sturende auto en een stuur dat recht staat! En natuurlijk.... de bandjes op spanning gebracht. Top gedaan en wat mij beteft het betere alternatief voor de fast fitters.
Jan Willem Nuij
Jan Willem Nuij
08:10 13 Dec 17
Top service!!
Volgende beoordelingen
et-
Interessante Links
et-w
Contact

Wij steunen Needs for Children

Cookies, AVG & Privacy Policy

Om de website goed te kunnen gebruiken zijn cookies noodzakelijk. Bij het gebruik van onze website ga je akkoord met (delen van) onze privacy verklaring.

Sluiten
Instellingen