Stuurhoeksensor kalibreren

 

Stuurhoeksensor wat als deze verkeerd staat.
Dit heeft grote gevolgen op de wegligging van uw auto, doordat de auto overstuurd of onderstuurd kan raken.
Tevens kan uw auto bij het remmen naar een kant trekken, wat zeker bij een nat wegdek zeer gevaarlijk kan zijn. Het is dan ook belangrijk om een stuurhoeksensor te kalibreren.
Wij kalibreren uw stuurhoeksensor tijdens het uitlijnen, u krijgt daar een rapport van.
Zo bent u zeker van een juiste stuurhoeksensor kalibratie en een perfecte uitlijning van uw auto.

 

Stuurhoeksensor inleren

Bij steeds meer auto’s is het van belang dat de stuurhoeksensor ingeleerd  word. Dat wil zeggen dat de waardes vergeleken worden met wat ze officieel horen te zijn. Dan pas kan begonnen worden met het opnieuw instellen van de stuurhoeksensor. Dit is uiterst belangrijk in verband met de werking van bijvoorbeeld een elektrische stuurbekrachtiging of stabiliteitscontrolesysteem welke onder meer uitgaan van de door de stuurhoeksensor doorgegeven informatie.

Daarom is bij het uitlijnen in toenemende mate het inleren en opnieuw instellen van het besturingssysteem met behulp van de Hunter Engineering’s CodeLink een vast onderdeel. Wanneer nodig mocht blijken dat bij de uitlijning er een afwijking is van de stuurhoeksensor dan leren wij hem meteen opnieuw in.
Dit word tevens aangegeven op het uitlijnrapport wat u krijgt.
Zo krijgt u een perfect uitgelijnde auto.

Ron’s Bandencentrale helpt u graag verder. Neem gerust contact met ons op via mail of bel +31(0)499-372344.

 

Wat is een stuurhoeksensor

Het ESP systeem is een zogenaamd actief veiligheid systeem en meet continu in millisecondes of de richting van het voertuig nog gelijk is aan de richting waar de bestuurder heen stuurt. Als dit niet het geval is gaat het systeem razendsnel via de input van diverse sensoren en de regeleenheid (computer) bepaalde wielen door middel van het hydraulisch aansturen van de remmen per wiel vertragen om hiermee het voertuig in de juiste baan te houden.

Het ESP systeem zorgt er dus voor dat onderstuur en overstuur gedrag grotendeels geneutraliseerd wordt en daarmee het uitbreken en slippen bij een abrupte uitwijkmanoeuvre voorkomen wordt.

Het ESP systeem werkt altijd samen met het ABS en ASR systeem welke gebruik maken van de zelfde sensoren en aanwezige techniek. Het ABS is het Anti Blokker Systeem en het ASR is de Anti Slip Regeling, een systeem wat er voor zorgt dat je b.v. op sneeuw zonder slippen weg kunt rijden.

Welke sensoren kent het ESP systeem

De ESP regeleenheid (computer) krijgt zijn informatie razendsnel van onder andere de volgende sensoren:

    • G-sensor, meet de (dwars)versnelling.
    • Stuurhoek sensor, meet de stand van het stuurwiel, erg belangrijk dat deze in de juiste stand staat.
    • Yaw sensor, dit is een gyroscopische sensor die de neiging van het voertuig meet om om zijn as te draaien (draaisnelheid).
    • Remdruk sensor, meet de op het remsysteem gezette remdruk.
    • ABS sensoren, meet of de wielen niet blokkeren.

Ron’s Bandencentrale helpt u graag verder. Neem gerust contact met ons op via mail of bel +31(0)499-372344.

Contact

Vragen?
Afspraak maken?
Neem dan contact met ons op:
Mail
T +31(0)499-372344

et-
Openingstijden

Ma t/m vrij:  08.30 tot 17.00 uur
Zaterdag:    08.30 tot 12.00 uur

Tankstation: 07.00 tot 21.00 uur


Ron's Bandencentrale :

 

check Gratis uw banden op spanning

checkSterk in afspraken

checkSinds 1970

checkConcurrerende  prijzen

check Unieke banden laserscanner

Ron en Stefan van Rons Bandencentrale

Klik hier om een review te schrijven op Google.

Wat klanten over ons zeggen:

noud collombon
noud collombon
18:38 10 Oct 19
Na goed advies van Ron's Bandencentrale is mijn auto voorzien van 4 nieuwe 4-seizoen banden. TOP bedrijf!
Mieke Sanders
Mieke Sanders
09:10 03 Oct 19
Goede garage met handig benzine pomp en stalling erbij.
Tom Kievit
Tom Kievit
15:36 02 Sep 19
Prima service, denkt mee en is vindingrijk. Zeker een aanrader, ik kom nog nog eens terug voor banden.
Huib van Heek
Huib van Heek
17:06 30 Aug 19
Op onze eerste vakantiedag richting Zuid Italië, leek onze camper steeds meer op een truttenschudder, maar dan echt letterlijk. Onderweg even gegoogled en daar werd Ron's Bandencentrale in Best aanbevolen! Wij ernaar toe.... Binnen een uur stonden we zeer tevreden klaar om onze reis te vervolgen. Uitstekend geholpen !!! Bobbels op de beide voorbanden! Maar nu met 4 nieuwe banden weer op weg! Bedankt voor de vlugge afhandeling!!
Ilse Schevers
Ilse Schevers
16:00 10 Jul 19
Super service. Erg vriendelijke en meedenkende mensen. Zeker een aanrader, dik tevreden! Bedankt Stefan.
richard Van Maurik
richard Van Maurik
11:38 09 Apr 19
Vandaag me golf GTD laten uitlijnen hier...daar waar een ander faalde staat me auto weer super strak op de weg. Bedankt heren ben dik tevreden!
klaas k
klaas k
17:53 09 Mar 19
Wat ze bij 2 verschillende Mercedes-Benz dealers niet voor elkaar kregen is hier gelukt. Een perfect uitgelijnde auto en het stuur recht !!! Hier krijg je top service van mannen met passie voor wat ze doen.
Lisanne Dirksen
Lisanne Dirksen
20:45 21 Feb 19
Vandaag mijn auto laten uitlijnen bij Ron's bandenservice Best. Ik ben zeer tevreden. Deze twee mannen hebben mij erg geholpen en alles duidelijk uitgelegd. Daarnaast was ik tevreden met de prijs. Via de telefoon had ik de uiterste prijs gehoord. Uiteindelijk is de prijs bijna 30 euro lager uitgevallen. Kortom, zeer tevreden en ik zal dit bedrijf zeker aanraden!
anton segers
anton segers
09:33 13 Feb 19
07-02-2019 BMW maakt rijden geweldig maar...........dan moet je wel bij Ron's autobanden Centrale je wielen laten uitlijnen. Hier proef je de specialisatie en passie van vader op zoon. Goede service en resultaat. Aflevering van de auto als ze zelf hiervan overtuigd zijn middels een proefrit. Beter kun je niet verwachten. In de verplichte wachtruimte kun je van een kop lekkere koffie genieten (Gratis natuurlijk!!) en je wachttijd doorbrengen met de leesmap. Wat wil je nog meer? Meer verlangen kun je niet bij Ron's autobanden Centrale in Best. Daarom van harte door mij aanbevolen. Dank Ron's autobanden Centrale ook jullie maken BMW rijden geweldig!!!
Bobbreede
Bobbreede
09:25 21 Dec 18
Ben al jaren tevreden en zo ook dit jaar weer! Wilde graag 4 nieuwe banden hebben maar had geen idee welke. Ik kreeg deskundig advies en werd zoals altijd uiterst vriendelijk geholpen! Bedankt!!!
Martijn
Martijn
10:36 02 Nov 18
In eerste instantie ergens anders geweest om mijn auto uit te laten lijnen. Tot twee keer toe niet fatsoenlijk gelukt; zogenaamd omdat er teveel speling op de stuurinrichting zou zitten. Ongeloofwaardig verhaal omdat de auto minder dan een maand eerder APK gekeurd was zonder opmerkingen. Dus naar Ron voor een second opinion. En na een half uur weer een strak sturende auto en een stuur dat recht staat! En natuurlijk.... de bandjes op spanning gebracht. Top gedaan en wat mij beteft het betere alternatief voor de fast fitters.
Jan Willem Nuij
Jan Willem Nuij
08:10 13 Dec 17
Top service!!
Volgende beoordelingen
et-
Interessante Links
et-w
Contact

Wij steunen Needs for Children

Cookies, AVG & Privacy Policy

Om de website goed te kunnen gebruiken zijn cookies noodzakelijk. Bij het gebruik van onze website ga je akkoord met (delen van) onze privacy verklaring.

Sluiten
Instellingen