+31(0)499-372344

Stuurhoeksensor kalibreren

 

Stuurhoeksensor wat als deze verkeerd staat.
Dit heeft grote gevolgen op de wegligging van uw auto, doordat de auto overstuurd of onderstuurd kan raken.
Tevens kan uw auto bij het remmen naar een kant trekken, wat zeker bij een nat wegdek zeer gevaarlijk kan zijn. Het is dan ook belangrijk om een stuurhoeksensor te kalibreren.
Wij kalibreren uw stuurhoeksensor tijdens het uitlijnen, u krijgt daar een rapport van.
Zo bent u zeker van een juiste stuurhoeksensor kalibratie en een perfecte uitlijning van uw auto.

 

Stuurhoeksensor inleren

Bij steeds meer auto’s is het van belang dat de stuurhoeksensor ingeleerd  word. Dat wil zeggen dat de waardes vergeleken worden met wat ze officieel horen te zijn. Dan pas kan begonnen worden met het opnieuw instellen van de stuurhoeksensor. Dit is uiterst belangrijk in verband met de werking van bijvoorbeeld een elektrische stuurbekrachtiging of stabiliteitscontrolesysteem welke onder meer uitgaan van de door de stuurhoeksensor doorgegeven informatie.

Daarom is bij het uitlijnen in toenemende mate het inleren en opnieuw instellen van het besturingssysteem met behulp van de Hunter Engineering’s CodeLink een vast onderdeel. Wanneer nodig mocht blijken dat bij de uitlijning er een afwijking is van de stuurhoeksensor dan leren wij hem meteen opnieuw in.
Dit word tevens aangegeven op het uitlijnrapport wat u krijgt.
Zo krijgt u een perfect uitgelijnde auto.

Ron’s Bandencentrale helpt u graag verder. Neem gerust contact met ons op via mail of bel +31(0)499-372344.

 

Wat is een stuurhoeksensor

Het ESP systeem is een zogenaamd actief veiligheid systeem en meet continu in millisecondes of de richting van het voertuig nog gelijk is aan de richting waar de bestuurder heen stuurt. Als dit niet het geval is gaat het systeem razendsnel via de input van diverse sensoren en de regeleenheid (computer) bepaalde wielen door middel van het hydraulisch aansturen van de remmen per wiel vertragen om hiermee het voertuig in de juiste baan te houden.

Het ESP systeem zorgt er dus voor dat onderstuur en overstuur gedrag grotendeels geneutraliseerd wordt en daarmee het uitbreken en slippen bij een abrupte uitwijkmanoeuvre voorkomen wordt.

Het ESP systeem werkt altijd samen met het ABS en ASR systeem welke gebruik maken van de zelfde sensoren en aanwezige techniek. Het ABS is het Anti Blokker Systeem en het ASR is de Anti Slip Regeling, een systeem wat er voor zorgt dat je b.v. op sneeuw zonder slippen weg kunt rijden.

Welke sensoren kent het ESP systeem

De ESP regeleenheid (computer) krijgt zijn informatie razendsnel van onder andere de volgende sensoren:

    • G-sensor, meet de (dwars)versnelling.
    • Stuurhoek sensor, meet de stand van het stuurwiel, erg belangrijk dat deze in de juiste stand staat.
    • Yaw sensor, dit is een gyroscopische sensor die de neiging van het voertuig meet om om zijn as te draaien (draaisnelheid).
    • Remdruk sensor, meet de op het remsysteem gezette remdruk.
    • ABS sensoren, meet of de wielen niet blokkeren.

Ron’s Bandencentrale helpt u graag verder. Neem gerust contact met ons op via mail of bel +31(0)499-372344.

Veelgestelde vragen

❓ Wat is een stuurhoeksensor?

Het ESP systeem is een zogenaamd actief veiligheid systeem en meet continu in millisecondes of de richting van het voertuig nog gelijk is aan de richting waar de bestuurder heen stuurt. Als dit niet het geval is gaat het systeem razendsnel… Lees hier meer over om overal achter te komen.

🚗 Wat doet een stuurhoeksensor?

Het ESP systeem zorgt er dus voor dat onderstuur en overstuur gedrag grotendeels geneutraliseerd wordt en daarmee het uitbreken… Lees hier verder.

🔧 Waar zit de stuurhoeksensor?

Een stuurhoeksensor zit achter het stuurwiel in gebouwd. Niet ieder merk of typeauto heeft een stuurhoeksensor. Wij kalibreren ( inleren ) een sensor als dat… lees hier meer.

Contact

Vragen?
Afspraak maken?
Neem dan contact met ons op:
Mail
T +31(0)499-372344
WhatsApp. +31(0)97013706649

et-
Openingstijden

Ma t/m vrij:  08.30 tot 17.00 uur
Zaterdag:    08.30 tot 12.00 uur

 

Vaco betitels Rons Bandencentrale als banden- en uitlijnspecialist pur sang.

check Naaf en wielschijf reiniging

checkSterk in afspraken

checkAl 50 jaar uw partner

checkMVO Plus

check Controle van uw banden 

         met een laserscanner

 

 

Ron en Stefan van Rons Bandencentrale

Klik op de regel om een review te schrijven op Google.

 

Wat klanten over ons zeggen:

Hein Asveld
Hein Asveld
11:12 06 Sep 21
Setje nieuwe voorbanden en uitlijnen. Geweldig strak gedaan. Auto reed weer fantastisch. Complimenten!!!!
Jacques Z4
Jacques Z4
17:21 12 Jul 21
Onlangs mijn BMW Z4 laten verlagen met Cobra verlagingsveren. Super resultaat, zowel optisch als qua weggedrag. Vriendelijk te woord gestaan, goed advies en eerlijk ! uiteindelijk was het nog iets goedkoper dan de gemaakte offerte omdat er minder lang aan gewerkt was. Daarbij prima uitgelijnd en het stuur staat weer keurig recht. Aanrader !
Cemal Demir
Cemal Demir
09:06 19 Jun 21
Vandaag gezien reviews langs geweest voor uitlijnen van mijn golf: Vriendelijk, goed service en advies, zaterdag open, goede prijs, veel ervaring, nette vertrouwbaar bedrijf.
Roel Hodzelmans
Roel Hodzelmans
13:45 08 Jun 21
Super contact gehad met beide heren, Stefan heeft daadwerkelijk aan mijn ML350 gewerkt. Mijn klacht was dat ik tussen de 100 en 120 sterke trillingen voelde in het stuur, het pedaal en zelfs de stoel. Mijn Mercedes specialist heeft er meerdere pogingen aan gewaagd, maar Stefan heeft de trillingen er volledig uitgekregen. Ik ben heel erg tevreden. Buiten dat had mijn bezoek nog een extra bonus: de heren vertelden me dat het rubber dat op de auto lag geen all-season banden waren zoals ik dacht, maar winterbanden. Dat was erg schrikken, maar gelukkig is de specialist net zo geschrokken en vervangt de banden. Al met al dus EN kundig, EN pro-actief. Complimenten mannen!
Dennis Smits
Dennis Smits
10:48 17 Apr 21
6 maanden lang lopen stuntelen met mijn auto, meerdere bedrijven die de trilling er niet uit kregen en het uitlijnen niet volledig hebben aangepakt. Vandaag bij Ron's geweest en deze heren hebben de problemen binnen een uur volledig opgelost, mij zien jullie terug, bedankt!
Paul van Roosmalen
Paul van Roosmalen
12:19 02 Apr 21
Goede service. Altijd vriendelijk. De netste werkplaats die ik ooit gezien heb. Laat hier graag mijn banden in zomer en winter wisselen.
Harry & Leny J.
Harry & Leny J.
09:30 02 Apr 21
Altijd perfecte service en kwaliteit, echte klantvriendelijkheid zoals het hoort. Keurige prijs - kwaliteit verhouding, dus zeker aan te raden! 👍🏻
Henrie Hoek
Henrie Hoek
06:55 20 Mar 21
Let op Niet alles gaat goed. Kan je zomaar € 1200,- kosten. Dit bedrijf houd geen toezicht op het stallen van caravans,. Mijn vaste plaats was gedeeltelijk bezet. Op een andere plaats neergezet en met schade opgehaald . En als daar schade ontstaat is niemand thuis. Geen aanrader of je moet oude zooi hebben net als wat er nu staat
Martin Hoekstra
Martin Hoekstra
09:46 15 Mar 21
Super advies en service als het om banden en uitlijnen gaat. De geadviseerde en gemonteerde Hancooks All Seasons zijn een fractie luidruchtiger maar hebben zich afgelopen sneeuw periode februari 2021 super gehouden en deden wat je mag verwachten. Dank je wel voor de super service.
Ronald Beer
Ronald Beer
14:22 20 Jan 21
Superzaak, altijd een goede normale prijs voor je banden. Goede service door vader en/of zoon. Laat bandenwerk al jaren hier doen en niet bij de dealer.
C.W.H. van der Steen
C.W.H. van der Steen
18:21 19 Jan 21
19-01-2021 heb ik mijn auto laten uitlijnen bij Ron's Banden en uitlijnen. Na vervanging onderdelen van stuurinrichting was het nodig om te laten uitlijnen. Dat is ook zo gebeurd met een uitstekend resultaat. Met een keurig rapport erbij, en het stuur staat netjes recht. De kosten van 69,50 waren het helemaal waard. Bedrijf is aan te bevelen.
Rob Theunissen
Rob Theunissen
15:54 07 Jan 21
Snelle en duidelijke offerte op aanvraag via website. Afspraak op korte termijn kunnen maken voor 2 nieuwe banden. Lokale ondernemer met verstand van zaken. Prima prijs zonder verrassingen en extra posten.
Rob van Schaik
Rob van Schaik
15:29 15 Dec 20
Recent twee achterbanden laten vervangen Bridgestone run flat (275-30-20) Geen andere bandencentrale durfde te beginnen aan deze klus, zonder aan te geven de 20 inch velg te beschadigen. Risico voor de eigenaar was de reactie. Maar Ron's Bandencentrale durfde deze klus wel aan. Met hun geavanceerde apparatuur en zorgvuldigheid zijn keurig twee nieuwe banden gemonteerd. Helemaal top mannen. Aanwinst voor Brabant. Kom zeker terug voor mijn voorbanden ....!
Hein van der Wielen
Hein van der Wielen
08:53 29 Sep 20
Vroeger ging ik altijd naar Kwikfit of een van de andere grote ketens. Maar na diverse keren mis te grijpen (met een lekke band kun je niet dagen wachten of de regio door rijden op zoek naar een vrij plekje in de agenda) in 2018 voor het eerst bij toeval hier beland. Ik had een lekke band terwijl ik in de buurt stond. En ik moet zeggen: top service! Ze kwamen letterlijk een paar deuren verder bij mijn afspraak aanbellen om te overleggen wat ermee te doen. Sindsdien rijd ik graag een kwartiertje om voor ons onderhoud aan de bandjes. Vader en zoon weten altijd wel een plekje voor je te vinden om je te helpen als je eens een spoedje hebt zoals een lekke band (dat is bij Kwikfit serieus geen doen meer, die hebben nooit tijd op korte termijn is mijn ervaring). Eerlijk advies en een typische lokale middenstander ipv een grote keten. Bovendien heb ik niet het gevoel dat ik zoveel duurder uit ben als bij een van de grote ketens. Prima service, mega flexibel en eerlijke prijs.
Volgende beoordelingen
et-
Interessante Links
et-w
Contact

Ron's Bandencentrale
Oranjestraat 95
5682CB BEST
KVK: 66792061
info@bandencentrale.nl
Bel  +31(0)499-372344

Privacy instellingen

Privacy Policy
Algemene Voorwaarden Consumenten
Algemene Voorwaarden Zakelijke Markt

Wij steunen Needs for Children